Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

17 Iunie 2011
Vizualizari: 3037
Comentează add

Pasajul Basarab din Capitală a fost deschis sâmbătă pentru pietoni. Duminică pe Pasajul Basarab va fi permis şi accesul maşinilor.

Pasajul Basarab, inaugurat

ioana-dogaru

Podul hobant al pasajului Basarab. Foto: Agerpres.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a anunţat că Pasajul Basarab va fi inaugurat sâmbătă pentru pietoni, urmând ca de duminică, la ora 6.00, acesta să fie deschis traficului auto.

Sorin Oprescu a precizat că sâmbătă, de la ora 10.00, îi aşteaptă pe toţi bucureştenii să vină pe Pasajul Basarab şi să participe la o paradă prilejuită de începerea vacanţei, informează Mediafax.

Primarul a spus că pasajul reprezintă o lucrare "extrem de complicată" şi că este mândru că a reuşit să-l finalizeze.

  • Viaductul principal are o lungime totală de 1450 de metri - din care 117 metri Podul pe Arce peste râul Dâmboviţa, respectiv 340 de metri Podul Hobanat, din zona Titulescu, peste zona Gării de Nord, cu bretele de acces la pasaj de 1126 metri lungime şi rampe de acces de 1250 m.
  • Pe pasaj, în zona Podului Hobanat va fi realizată o staţie de tramvai dotată cu scări fixe, lifturi şi escalatoare menite să asigure legătura între nivelul peroanelor staţiei şi nivelul solului, precum şi cu staţia de metrou Basarab;
  • Pilonul care susţine pasajul deasupra liniilor de cale ferată are o înălţime de 80 de metrii;

Pasajul Basarab va realiza legătura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu - Şoseaua Orhideelor - Podul Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor), respectiv Şoseaua Grozăveşti, întregindu-se astfel inelul principal de circulaţie al Municipiului Bucuresti în partea de nord-vest.

Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole, a râului Dâmboviţa peste podul existent lărgit şi a căii ferate în zona Gării de Nord.

Circulaţia rutieră pe arterele de sub Pasajul Basarab a fost reluată, pe ambele sensuri, în 15 septembrie anul trecut.

În urmă cu câteva zile, testele cu încărcare ale podului hobanat din cadrul Pasajului Basarab au fost făcute timp de trei zile.

În cadrul acestor teste a fost încărcat podul cu sarcini în situaţii diferite şi s-au făcut măsurători privind deplasările în plan vertical şi orizontal ale elementelor structurii de rezistenţă, astfel încât să se asigure nivelul prevăzut de siguranţă al pasajului.


Etichete Ştiri BucureştiSorin OprescuCapitalăPasaj Basarabtrafic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live