Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

20 Septembrie 2021
Vizualizari: 215
Comentează add

Reprezentanții liderului opoziției antisistem Alexei Navalnîi, aflat în detenție, nu au putut candida, organizațiile acestuia fiind interzise, ca extremiste.

Partidul Rusia Unită a revendicat victoria în alegerile parlamentare

alexandru-beleavski-moscova

   Foto: Arhivă.

Partidul guvernamental Rusia Unită a revendicat victoria în alegerile parlamentare, organizate timp de trei zile, din cauza pandemiei de coronavirus.
 
Astfel, formaţiunea preşedintelui Vladimir Putin îşi va menţine majoritatea în Duma de Stat.
 
La vot au participat şi locuitorii din regiunile separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk, care au primit cetăţenie rusă, precum şi cei din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.
 
După numărarea a 60% din buletinele de vot, în alegerile pe liste de partid, care desemnează jumătate din cei 450 de deputați, partidul puterii conduce cu peste 47% din voturi, urmat de Partidul Comunist, cu aproape 21 de procente, partidul naționalist LDPR, cu 7,8% și partidul Rusia Justă pentru Adevăr, cu 7 procente și jumătate, acestea fiind și cele patru partide parlamentare actuale.
 
Pragul electoral de 5 procente este deocamdată depășit de o singură formațiune extraparlamentară, Oamenii Noi, cu 5,7 procente.
 
În circumscripţiile uninominale, unde sunt aleși ceilalți 225 de deputați, după numărarea a 60% din voturi, Rusia Unită şi-a asigurat deja 194 de mandate, față de numai cele 15 ale comuniștilor.
 
Reprezentanții liderului opoziției antisistem Alexei Navalnîi, aflat în detenție, nu au putut candida, organizațiile acestuia fiind interzise, ca extremiste.
 
Prezența fizică la vot a depășit 45% și peste 80 în cazul celor peste 2 milioane de alegători care au optat pentru votul electronic.
 
Comisia Electorală Centrală declară că alegerile s-au desfășurat fără nereguli majore, anulând, în același timp, pentru o diferite fraude aproape 9000 de voturi.
 
Comisia a menționat, de asemenea, că au fost respinse mai multe atacuri cibernetice masive asupra site-urilor sale.
 

Etichete rusiaalegeri parlamentarerusia unitavladimir putinalexei navalnii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live