Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

23 Octombrie 2019
Vizualizari: 385
Comentează add

Programul de guvernare și formula executivului urmează să fie validate joi în forurile statutare ale PNL, după care vor fi depuse în parlament.

Partidul PRO România nu va vota guvernul Ludovic Orban

catalin-purcaru

 Foto: Arhivă.

PRO România nu va vota guvernul premierului desemnat, Ludovic Orban. Este rezultatul convorbirilor de astăzi dintre PNL şi formaţiunea condusă de Victor Ponta în legătură cu susţinerea viitorului executiv.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, se arată în continuare încrezător că formula guvernamentală pe care o va propune va primi în parlament voturile necesare pentru învestire, chiar dacă mesajul președintelui PRO România, Victor Ponta, a fost ferm. După negocierile de astăzi, Victor Ponta a anunțat că parlamentarii PRO România nu vor vota Cabinetul Orban.

"Noi am votat pentru moțiunea de cenzură, pentru că Guvernul Dăncilă era un guvern incapabil să rezolve problemele țării. Asta nu înseamnă că o să votăm un alt guvern pe care nu îl consideră bun. O să votăm atunci când considerăm că un guvern răspunde așteptărilor electoratului nostru" a spus Victor Ponta.

În replică, premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat că cine nu va susține viitorul guvern va fi responsabil pentru inexistența unui executiv care să adopte măsuri extrem de importante.

"Noi suntem aproape în stare de nevoie absolută de guvern. Or, cred că diferențierile de natură doctrinară pălesc în fața nevoii de a avea un guvern legitim care să rezolve gravele probleme cu care se confruntă România", consideră Ludovic Orban: . 

Premierul desemnat Ludovic Orban a adăugat că va purta discuții individuale cu parlamentarii, inclusiv social-democrați, pentru susținerea viitorului guvern.

Programul de guvernare și formula executivului urmează să fie validate mâine în forurile statutare ale PNL, după care vor fi depuse în parlament pentru demararea procedurilor privind votul de învestitură.


Etichete Ludovic OrbanPNLPRO Româniaguvernînvestitură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live