Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

16 Aprilie 2011
Vizualizari: 1543
Comentează add

Tribunalul Administrativ Suprem din Egipt a decis dizolvarea Partidului Naţional Democrat şi cedarea către statul egiptean a tuturor bunurilor şi clădirilor partidului.

Partidul fostului preşedinte egiptean a fost dizolvat

ioana-dogaru

Fostul preşedinte al Egiptului, Hosni Mubarak. Foto: Reuters.

Un tribunal egiptean a ordonat dizolvarea fostului partid de guvernământ şi confiscarea tuturor averilor acestuia, transmite Associated Press, preluat de Agerpres.

Tribunalul Administrativ Suprem a îndeplinit astfel una dintre cele mai importante revendicări ale mişcării de protest care a dus la înlăturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak.

Tribunalul a mai solicitat dizolvarea Partidului Naţional Democrat şi cedarea către statul egiptean a tuturor bunurilor şi clădirilor pe care acesta le deţine.

Hosni Mubarak este în detenţie în spital, în aşteptarea interogatoriului, fiind acuzat de corupţie.

Fostul președinte egiptean, în vârstă de 82 de ani, a fost internat în spital, după ce a suferit o criză cardiacă în timp ce era audiat de procurori.

Fii lui Hosni Mubarak şi un număr mare de miniştri şi oficiali care au fost la putere în timpul regimului Mubarak vor fi de asemenea anchetaţi, informează BBC.

Gamal şi Alaa Mubarak sunt acuzaţi că au fost de acord să se tragă împotriva manifestanţilor care cereau demisia tatălui lor.

Aproximativ 800 de persoane şi-au pierdut viaţa în timpul protestelor care au dus în februarie la înlăturarea lui Hosni Mubarak, după un regim de 30 de ani.


Etichete EgiptguvernpartidHosni Mubarak

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live