Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

10 Septembrie 2018
Vizualizari: 416
Comentează add

Formaţiunea "Rusia Unită" este marele învingător al alegerilor locale de ieri care au fost marcate de o prezenţă redusă la urne.

Partidul de guvernământ, marele învingător al alegerilor locale din Rusia

alexandru-beleavski-moscova

Vladimir Putin - preşedintele Rusiei.        Foto: kremlin.ru/events/president.

Partidul de guvernământ din Rusia îşi menţine dominaţia în ciuda faptului că preşedintele Vladimir Putin şi-a pierdut din popularitate din cauza proiectului de lege care prevede mărirea vârstei de pensionare.

Formaţiunea "Rusia Unită" este marele învingător al alegerilor locale de ieri care au fost marcate de o prezenţă redusă la urne.

Corespondenţă din Moscova - Reporter: Alexandru Beleavski - Alegerile pentru cele 26 de posturi de şefi de regiuni puse în joc au fost câştigate în majoritate de liderii lor interimari, propuşi şi susţinuţi de Putin.

Între aceştia, Serghei Sobianin şi Andrei Vorobiov au câştigat lejer alegerile cheie pentru funcţiile de primar al Moscovei, cu 70% din voturi, respectiv guvernator al regiunii Moscova, cu 62%.

Potrivit aşteptărilor, prezenţa la vot a fost mult inferioară celei de la alegerile prezidenţiale şi parlamentare, în capitala rusă ea ridicându-se la 30% chiar şi în condiţiile prelungirii votului cu două ore. În acelaşi timp, pentru prima dată din 2012, în trei, posibil patru regiuni, Primorie, Habarovsk, Hakasia şi Vladimir, pentru alegerea guvernatorilor va fi necesar un al doilea tur de scrutin peste două săptămâni.

De asemenea, Rusia Unită riscă să piardă majoritatea în adunările legislative regionale din cel puţin trei regiuni, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2007. Voturile pierdute de Rusia Unită pe fondul nemulţumirilor sociale au migrat spre stânga, principalul beneficiar fiind Partidul Comunist.

Opoziţia liberală extraparlamentară pro occidentală a lipsit practic din peisajul acestor alegeri atât din cauza obstrucţiilor puterii, cât şi a incapacităţii cronice de a depăşi disensiunile interne şi de a propune candidaţi comuni chiar şi în oraşele mari, unde dispune de un anumit potenţial electoral.

 

Etichete Rusiaalegeri localeRusia UnitaVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live