Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

7 Martie 2012
Vizualizari: 1528
Comentează add

Uniunea Social Liberală şi Mişcarea Populară îşi vor disputa cele mai multe dintre posturile din administraţia locală. Alianţele sunt deja conturate pentru alegerile din 10 iunie.

Partidele pregătesc alegerile locale

ionut-dragu

Foto: Arhivă Agerpres.

În cel mult zece zile, Uniunea Social Liberală formată din PSD, PNL şi PC, îşi propune să îşi stabilească listele de candidaţi pentru alegerile locale din acest an.
 
Copreşedintele USL, Crin Antonescu, a recunoscut că există tensiuni la negocierile care au loc în câteva din filialele din teritoriu ale partidelor componente USL, dar a susţinut că acestea sunt normale.
 
Crin Antonescu spune că "negocierile merg normal cu aceste tensiuni şi cu aceste dificultăţi".
 
"Probabil că în anumite cazuri va fi o dispută sau vor fi dispute, vor fi variante, până la urmă le vom discuta la centru, dar nu am impus nicio formulă, tot ceea ce permite protocolul Uniunii Social Liberale e permis", a spus Crin Antonescu.
 
La rândul său, copreşedintele USL, Victor Ponta,  a declarat că până în acest moment au fost definitivate candidaturile în 15 judeţe.
 
Victor Ponta le-a cerut parlamentarilor PSD să se implice în campania electorală pentru alegerile locale şi i-a avertizat că, dacă nu o vor face, nu vor mai fi susţinuţi pentru a candida pentru un nou mandat.
 
De cealaltă parte, potrivit preşedintelui PDL, Emil Boc, alianţa electorală din jurul Partidului Democrat Liberal, cunoscută şi sub numele de "Mişcarea Populară", este valabilă numai la nivel local.
 
PDL a anunţat că a definitivat deja echipa care va purta negocieri cu un alt partid pentru semnarea protocolului de colaborare la alegerile locale.
 
Anunţul a generat critici din partea liderului PDL Dolj, Radu Berceanu, el anunţînd că nu va respecta protocolul.
 
Ce partid s-ar putea alia cu PDL la alegerile locale, aflaţi pe siteul politicaromneasca.ro.

Etichete Alegeri locale 2012partidealianţe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live