Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1159
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a obţinut acordul tuturor partidelor parlamentare pentru ca bugetul alocat apărării să ajungă la 2 la sută din PIB în 2017.

Partidele parlamentare, consens pentru Apărare

radiojurnal

Consultări cu partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlamentul Românie. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat după consultările avute cu partidele parlamentare, că a obţinut consensul ca bugetul Apărării să atingă 2% din PIB din 2017, acest nivel urmând să fie minim pentru cel puţin 10 ani.

"Am chemat astăzi partidele parlamentare la consultări pentru a le propune, pentru prima dată în 25 de ani de la Revoluţie, încheierea unui acord asumat de întregul spectru politic pentru domeniul apărării.

"Am obţinut consensul necesar pentru ca bugetul alocat apărării să atingă nivelul de 2% din PIB în 2017, mai mult, am propus ca acest nivel să fie considerat un nivel minim care să fie păstrat pentru cel puţin zece ani, pe perioada 2017 - 2027. În acest fel se realizează predictibilitatea pentru acest sector vital", a spus Klaus Iohannis.

"Nu trebuie să stăm să aşteptăm ca alţii să ne asigure securitatea. Am considerat că trebuie să asigurăm mijloacele necesare armatei pentru pregătire şi pentru programele de înzestrare cu tehnică modernă", a mai declarat azi la Palatul Cotroceni președintele Klaus Iohannis.


Etichete acordfinanţarea sistemului de apărareguvernKlaus IohannispartidebugetPIBpreședinteconsensaparare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live