Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

22 Noiembrie 2019
Vizualizari: 918
Comentează add

Participarea locțiitorului șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu la EUMC CHODs.

Participarea generalul-locotenent Daniel Petrescu la EUMC CHODs

radu-dobritoiu

Locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel PETRESCU, a participat în perioada 20-21 noiembrie 2019, la Bruxelles, la reuniunea Comitetului Militar al Uniunii Europene, în format cu şefii apărării (EUMC CHODs).

În cadrul evenimentului, șefii apărării din țările membre UE au emis recomandări și direcționări privind cooperarea NATO-UE pentru asigurarea climatului de securitate în Europa, operațiilor derulate sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC) și asigurarea coerenței între inițiativele UE în domeniul dezvoltării capabilităților. De asemenea a fost dezbătută din punct de vedere militar-strategic importanța digitalizării și a Inteligenței Artificiale, informează un comunicat de presă primit de la SMAp.

Activitatea a reprezentat un bun prilej de a spori cooperarea militară la toate nivelurile și de a îmbunătăți capacitățile relevante ale statelor membre UE pentru a putea fi pregătite să răspundă adecvat la potențialele amenințări asimetrice și la crizele non-militare.


Etichete general Daniel Petresculoctiitor SMApsef SMAp

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live