Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

30 Martie 2010
Vizualizari: 1113
Comentează add

Partidul premierului italian îşi păstrează supremaţia în şase regiuni din Italia în vreme ce opoziţia de centru-stânga este dominantă în şapte regiuni.

Participare redusă la alegerile locale din Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

La alegerile locale din Italia rata de participare a fost cu şapte procente mai mică faţă de alegerile anterioare din 2005.  Foto: AFP.

Potrivit rezultatelor estimative, coaliţia guvernamentală de centru-dreapta a premierului Silvio Berlusconi rămâne pe poziţie în şase regiuni, în vreme ce opoziţia de centru-stânga îşi menţine supremaţia în şapte regiuni.

Regiunile în care coaliţia guvernamentală a premierului Silvio Berlusconi rămâne la putere sunt Veneto, Lombardia, Calabria, Lazio, Piemonte şi Campani.

Regiunile în care opoziţia de centru-stânga îşi menţine supremaţia sunt Liguria, Emilia Romagna, Toscana, Marche, Umbria, Basilicata şi Puglia.

Doi candidaţi ai coaliţiei guvernamentale desemnaţi de formaţiunea Ligii Nordului, adeptă a unor politici dure antiimigraţie au fost bine cotaţi în nord.

Fostul ministru al agriculturii Luca Zaia a obţinut în regiunea Veneto 60% din voturi, iar Roberto Cota, liderul deputaţilor Ligii Nordului ar fi obţinut 48,8% în regiunea Piemonte.

În regiunea Lombardia, actualul preşedinte Roberto Formigoni, reprezentantul partidului lui Berlusconi, PdL (Poporul Libertăţii) are toate şansele să intre în cel de al patrulea său mandat.

În regiunea Lazio, în care se află şi Roma, la o distanţă foarte mică de contra-candidata sa, Emma Bonino, a câştigat Renata Polverini.

Polverini nu a fost admisă ca şi candidata a PdL dar a participat ca independent, reprezentând însă coaliţia guvernamentală.

Regiunea Lazio a fost controlată până în prezent de coaliţia de centru-stânga.

Aceste rezultate estimative confirmă o situaţie echilibrată în opţiunile electoratului italian.

Câştigarea a şase regiuni de PdL reprezintă pentru premierul Silvio Berlusconi o mare victorie, ţinând cont că el declara înainte de alegeri că obţinerea în final de către coaliţia guvernamentală a trei regiuni controlate anterior de stânga ar fi un rezultat bun.

Rezultatele finale ale alegerilor vor fi anunţate în cursul acestei seri de către Ministerul italian de Interne.

Rata participării la alegerile regionale desfăşurate duminică şi luni în 13 dintre cele 20 de regiuni ale Italiei a fost de 65%, cu şapte procente mai puţin faţă de alegerile anterioare din 2005.


Etichete ItaliaalegeriregiuniSIlvio Berlusconipartidevotprocente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live