Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

25 Iulie 2012
Vizualizari: 2863
Comentează add

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat la Radio România Actualităţi că funcţia pe care o deţine îl obligă să meargă la vot "pentru că respectă instituţiile statului".

Traian Băsescu îndeamnă alegătorii "să nu participe la vot" Traian Băsescu îndeamnă alegătorii "să nu participe la vot" - Conține audio

sorin-solomon

Preşedintele suspendat Traian Băsescu. Foto: Reuters.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat la Radio România Actualităţi că funcţia pe care o deţine îl obligă să meargă la vot "pentru că respectă instituţiile statului".

Traian Băsescu a mai declarat că îndemnul său către alegători este să nu se prezinte la vot la referendum, dar să înţeleagă de ce el, din postura de preşedinte ales al României, nu poate refuza o instituţie fundamentală a statului cum este referendumul.

"Îndemnul meu este să nu se prezinte la vot, dar să înţeleagă de ce eu, ca şef al statului, nu pot refuza o instituţie fundamentală a statului român", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că, din postura de preşedinte ales al României, nu poate refuza prezenţa într-o instituţie fundamentală a statului român ca referendumul sau parlamentul.

"Dacă n-aş fi preşedintele României, nici eu nu m-aş duce să validez o lovitură de stat", a afirmat Traian Băsescu.

Audio: Preşedintele suspendat Traian Băsescu în emisiunea "Referendum iulie 2012. Opinii pro şi contra" realizată de Alexandra Andon.

El a susţinut că acei români "care nu se prezintă la vot sunt cei care nu susţin soluţia suspendării".

"Voi considera că cei care au votat Nu şi cei care au refuzat să fie parte a loviturii de stat nu au fost de acord cu soluţia propusă de cei 256 de parlamentari conduşi de domnul Ponta, de Crin Antonescu şi din umbră de Dan Voiculescu", a mai spus Băsescu.

Preşedintele suspendat a mai spus că după referendumul din 29 iulie va respecta legea şi deciziile luate de Curtea Constituţională.

"Deci, pentru mine, eu ştiu că există o singură instituţie în România care stabileşte mandatul preşedintelui şi asta e Curtea Constituţională şi ce va stabili Curtea Constituţională aia voi face. E simplu" a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu nu a solicitat niciodată efectuarea vreunei lucrări de renovare sau amenajare a vilei Dante, aşa cum îl acuzase premierul victor Ponta

Preşedintele suspendat îi cere premierului Victor Ponta să prezinte public probele care ar dovedi acuzaţiile aduse la adresa sa.

"Dacă am vreun regret e că am numit un premier mincinos. Să-mi arate o solicitare a mea pentru pregătirea acestei vile", a declarat Traian Băsescu.

Decredibilizarea externă a României şi faptul că partenerii internaţionali nu au încredere în preşedintele interimar şi în premierul Victor Ponta ar putea determina suspendarea plăţilor din fonduri europene destinate programelor din domeniul agriculturii, a mai avertizat preşedintele suspendat.

"Nu le-am dat mandatul din dragoste, ci le-am dat mandatul din interes naţional, acela de a menţine stabilitatea politică. Ce au făcut cu ea? Au decapitat statul român şi au aruncat România într-o situaţie în care nu a mai fost din 13-15 iunie 1990: lipsită de credibilitate, stat cu instituţii şubrede - asta este etichetarea acum - şi un stat care nu este stat de drept, în care nu se respectă regulile, se emit ordonanţe de urgenţă peste Constituţie.

"Deci, ne-a pus într-o situaţie extrem de dificilă. Ne vor trebui ani să ne redobândim credibilitatea, dar până una-alta urgenţa majoră este restabilirea echilibrelor politice, stoparea crizei politice pe care a generat-o decapitarea conducerii statului" a mai spus Traian Băsescu.


Etichete referendum 2012Traian BăsescuRadio România Actualităţivot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live