Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Marţi, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

17 Mai 2018
Vizualizari: 323
Comentează add

Klaus Iohannis la Sofia: Parteneriatele cu Uniunea Europeană, Statele Unite şi NATO rămân pilonii politicii externe a României.

Parteneriatele cu UE, SUA şi NATO, "pilonii politicii externe a României"

oana-bala

Klaus Iohannis la Sofia. Foto. Oana Bâlă.

Parteneriatele cu Uniunea Europeană, Statele Unite şi NATO rămân pilonii politicii externe a României, a afirmat cu puţin timp în urmă preşedintele Klaus Iohannis, care a criticat din nou guvernul pentru că a avut iniţiative în domeniu fără să îl consulte.

Preşedintele este la Sofia, unde participă la summitul UE - Balcanii de Vest.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut şi România nu vor intra într-o logică de adversitate cu SUA în contextul în care o bună relaţie transatlantică este vitală. şeful statului s-a declarat mulţumit că a constatat aseară, la reuniunea informală a Consiliului European, că majoritatea liderilor văd lucrurile în mod similar.

În opinia sa este normal ca într-o relaţie de parteneriat să mai apară sincope, dar acestea nu vor afecta cooperarea cu statele membre.

Preşedintele României şi-a exprimat însă nemulţumirea că unii politicieni de la Bucureşti vorbesc despre o alegere care trebuie făcută între SUA şi Uniunea Europeană.

Klaus Iohannis: "Îmi displace profund că sunt anumite persoane în România care încearcă să inducă ideea că trebuie să alegem între Statele Unite şi Europa. Nimic mai fals! Până şi ideea aceasta este profund toxică şi contraproductivă. Noi, românii, am ales şi SUA şi Uniunea Europeană, nu ne-a obligat nimeni la aceste lucruri. A fost strict voinţa noastră şi aşa vom merge mai departe".

La această ora şeful statului participă la prima sesiune de lucru a summitului, prilej cu care va sublinia importanţa conectivităţii în infrastructură, energie şi reţele digitale.


Etichete klaus iohannisuenatosofiasummit ue balcanii de vest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live