Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALA Luni, 25 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

20 Aprilie 2018
Vizualizari: 658
Comentează add

Şantierul Naval Constanţa a încheiat un partener strategic cu concernul Naval Group din Franţa pentru construirea corvetelor multirol româneşti.

Parteneriat în scopul construirii corvetelor militare multirol româneşti

radu-dobritoiu

 

Directorul general al Şantierului Naval Constanţa (ŞNC), Radu Rusen, şi vicepreşedintele pentru dezvoltare internaţională al consorţiului francez Naval Group, Pascal Le Roy, au semnat, la Constanţa, parteneriatul strategic vizând susţinerea unei oferte tehnico-economice şi financiare pentru construcţia corvetelor multirol pentru Forţele Navale Române.

În urma unei vizite de documentare în halele de asamblare şi la docurile de construcţie din incinta Portului Constanţa ale ŞNC, cei doi parteneri, însoţiţi de ambasadoarea Republicii Franceze la Bucureşti, Michele Ramis, şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, au susţinut alocuţiuni pe tema viitoarei colaborări.

Directorul general al ŞNC, Radu Rusen, a precizat că acordul de parteneriat prevede participarea ca grup comun a celor două entităţi industriale la licitaţia de oferte pentru proiectarea şi construirea corvetelor multirol pentru dotarea Forţelor Navale Române ce va fi organizată de Ministerul Apărării Naţionale, urmând ca bastimentele să fie construite la Constanţa pe baza transferului de tehnologie de la Grup Naval către partenerul român.

La rândul său, vicepreşedintele Naval Group, Pascal Le Roy, a pus accent pe importanţa transferului de tehnologie către partenerul român şi faptul că aceasta va însemna un câştig indirect pentru industria românească. "Grupul industrial pe care-l reprezint, şi cu care s-a asociat acum şi Şantierul Naval Constanţa, este unicul deţinător al unei astfel de tehnologii destinate industriei militare ce a fost folosită cu succes în teatre de război şi care participă la licitaţia pentru construcţia corvetelor româneşti", a declarat Le Roy citat de Agerpres.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, a subliniat că are încredere în colaborarea dintre cele două grupuri industriale. "Dintre toate companiile care au depus oferte la Ministerul Apărării Naţionale, Naval Group este singura care a realizat produse ce au participat în acţiuni militare. Recent, în largul Mediteranei au fost lansate rachete, către ţinte din Siria, de pe nave franceze construite de acest grup", a spus Mihai Daraban.

Ambasadoarea Michele Ramis a afirmat că participă la evenimentul de la Şantierul Naval Constanţa în calitate oficială.

"Sunt foarte bucuroasă de vizita în Şantierul Naval Constanţa şi sunt un garant că statul francez susţine Grup Naval, principalul contractor al Marinei Naţionale Franceze, în demersul său pentru a furniza cele mai bune platforme navale Forţelor Navale Române. Franţa şi România sunt angajate în strategii care acoperă mai multe domenii de activitate. Franţa propune un parteneriat de lungă durată, după cum a punctat şi preşedintele Emanuele Macron la vizita sa din august 2017", a declarat Michele Ramis.
 


Etichete corvete multirolconstruire corvete multirol Constanta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live