Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

16 Aprilie 2020
Vizualizari: 446
Comentează add

La Bruxelles, Parlamentul European se reunește, astăzi și mâine, într-o sesiune plenară extraordinară desfășurată în condiții speciale cu vot prin e-mail.

Parlamentului European: Temele sesiunii plenare extraordinare

alina-stanuta

Ursula von der Leyen. Sursa: Comisia Europeană

La Bruxelles, Parlamentul European se reunește, astăzi și mâine, într-o sesiune plenară extraordinară desfășurată în condiții speciale cu vot prin e-mail.

Eurodeputații vor aproba un sprijinit de 3 miliarde de euro pentru domeniul sanitar european și utilizarea flexibilă a fondurilor Uniunii pentru combaterea impactului provocat de noul coronavirus.

Primul subiect aflat pe ordinea de zi a fost o dezbatere cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel, în vedere intensificării răspunsului coordonat la criza sanitară și economică.


Oficialii Uniunii Europene au făcut apel în discursurile lor la solidaritate și au pledat pentru un răspuns comun al Europei la criza economică și sanitară pe care a produs-o COVID-19.

Președintele Cmisiei Europene, Ursula von der Leyen, a arătat că răspunsul colectiv al Uniunii Europene este cel mai impresionant din întreaga lume şi depășește 3.000 de miliarde de euro, dar, spunea aceasta, e nevoie să facem mult mai mult.


Ursula von der Leyen: Bugetul european va fi practic nava mamă care va ghida redresarea noastră. Iată de ce viitorul buget pentru următorii șapte ani trebuie să fie diferit de ceea ce ne-am închipuit până acum.


Reporter: La rândul său, președintele Consiliului European, Charles Michel, arăta că piața unică, investițiile masive, dimensiunea externă a Uniunii Europene și solidaritatea sunt direcțiile în care Uniunea va trebui să se dezvolte și menționa că viitorul buget al Uniunii Europene va trebui să fie folosit pentru a sprijini redresarea economică după pandemia de coronavirus.
 

Eurodeputați urmează să adopte o rezoluție prin care se cere o protecție mai mare pentru cetățenii Uniunii Europene în fața crizei actuale, sporirea sprijinului pentru sistemele de sănătate din țările membre şi o strategie uniformă de ridicare a măsurilor de urgență. Calendarul obișnuit al europarlamentarilor este în prezent suspendat din cauza restricțiilor impuse pentru a reduce răspândirea coronavirusului.


Un număr mare de eurodeputați participă online la sesiunea de astăzi a Parlamentului European și își vor exprima votul de la distanță.

(RS)


Etichete parlamentul europeanursula von der leyencomisia europeana(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live