Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 August 2020
Vizualizari: 341
Comentează add

La ora 14:00 sunt programate dezbaterile moțiunii de cenzură inițiate de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban.

Parlamentul "va dezbate şi vota" moţiunea de cenzură iniţiată de PSD

radiojurnal

La această oră, sunt programate dezbaterile moțiunii de cenzură inițiate de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban, pe care le vom transmite în direct.

Votul asupra documentului va fi dat după-amiază.

Moțiunea de cenzură a fost semnată de 205 parlamentari, iar pentru a fi adoptată are nevoie de 233 de voturi.

Parlamentul va dezbate şi vota astăzi, moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban. Şedinţa este programată peste o oră. Moţiunea de cenzură a fost semnată de 205 parlamentari, iar pentru a fi adoptată are nevoie de 233 de voturi. Alina Stănuţă este acum în direct pentru mai multe informaţii. Alina, bună ziua!


Reporter: Bună ziua! Liderii partidelor parlamentare, fie din opoziție, fie de la putere discută și fac ultimele calcule înaintea votului din această după-amiază. Social-democrații susțin că dețin voturile necesare pentru demiterea Guvernului Orban, alături de partenerii de la ALDE, Pro România și parlamentarii PPUSL.

Social democrații reproșează Guvernului PNL faptul că și-au pierdut credibilitatea prin modul în care au gestionat pandemia, dar și că au devalizat bugetul de stat sub paravanul acestei crize, așa cum reiese din recentul raport al Curții de Conturi.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a criticat din nou demersul PSD și a spus că inițiativa social democraților reprezintă o iresponsabilitate politică și poate pune țara în situația de a gestiona pandemia fără un guvern cu puteri depline.

PNL şi USR au anunțat că nu participă la votul secret cu bile pentru a nu asigura cvorumul de ședință. UDMR nu a anunțat până acum cum votează.

Parlamentarii Uniunii decid până la ora 14:00 cum vor acționa. Pentru a fi adoptată moțiunea de cenzură este nevoie de 233 de voturi favorabile. Deocamdată atât, vom reveni.


Realizator: Mulțumesc, Alina Stănuţă

(RS)


Etichete motiune de cenzurapsdpnlusrudmrpro romanialudovic orbanparlament(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live