Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Iulie 2020
Vizualizari: 398
Comentează add

Au fost alocate sume semnificative pentru un fond special privind sănătatea, redresarea economică, pentru dezvoltare, investiţii şi noi locuri de muncă.

Parlamentul ungar a adoptat proiectul bugetului pentru anul 2021

radiojurnal

    Foto: Arhivă.

Parlamentul ungar a adoptat, ieri, proiectul bugetului pentru anul 2021. Potrivit ministrului de finanţe, bugetul va fi unul al protejării economiei.

Corespondentul RRA la Budapesta, Emil Groza a transmis că bugetul pentru anul viitor va cuprinde un fond special privind sistemul de sănătate şi redresarea economică.


Emil Groza : În baza proiectului bugetului pe 2021, adoptat de Parlamentul de la Budapesta, autorităţile ungare se aşteaptă la o creştere economică de 4,8% anul viitor, după o scădere cu 3% prevăzută în acest an, la un deficit bugetar de 2,9% din PIB şi la o inflaţie de 3%. Totodată, reprezentanţii guvernului ungar mizează pe o reducere a datoriei publice de la 72,6% la 69,3% anul viitor. Ministrul ungar de finanţe, Mihaly Varga, a declarat că bugetul pe 2021 va fi unul al protejării economiei, fiind alocate sume semnificative pentru un fond special privind sistemul de sănătate, dar şi pentru măsurile necesare redresării economice, pentru dezvoltări, investiţii şi crearea de locuri de muncă.


Etichete buget 2021parlamentul de la Budapesta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live