Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

13 Martie 2019
Vizualizari: 474
Comentează add

Parlamentul se reuneşte pentru reexaminarea bugetului de stat pe acest an

andrei-serban

   

Parlamentul se reuneşte, astăzi, de la ora 14:00, pentru reexaminarea bugetului de stat pe acest an.

Propunerile de modificare împreună cu cererea formulată în acest sens de preşedintele Klaus Iohannis vor fi analizate în această dimineaţă în comisiile reunite de buget-finanţe, care vor întocmi raportul ce va fi transmis plenului.

Bugetul intră la reexaminare, după ce Guvernul a adoptat, ieri, ordonanţa de urgenţă privind plafoanele unor indicatori economici, fără de care legea bugetului nu putea fi promulgată.

Premierul Viorica Dăncilă preciza la şedinţa de guvern că lega bugetului de stat poate să fie adoptată, pentru că de ea depind viitoarele investiţii şi derularea normală a programelor sociale.

Premierul preciza că trebuie finanţate comunităţile locale, care pierd aproximativ 300 de milioane de lei pe lună prin întârzierea bugetului, că trebuie susţinute firmele care angajează şomeri şi ucenici, şi să fie finanţate în continuare programele celor care suferă de diabet, hepatită sau de afecţiuni oncologice.

Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa că Parlamentul va răspunde rapid cererii de reexaminare a legii bugetului, astfel încât să fie pus în aplicare programul de guvernare.


Etichete bugetparlamentViorica Dancila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live