Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

16 Decembrie 2019
Vizualizari: 1180
Comentează add

Parlamentul României condamnă actele de agresiune, crimele împotriva umanităţii şi încălcările flagrante ale drepturilor omului săvârşite de regimul comunist.

Parlamentul României, declarație comună. 30 de ani de la Revoluția din '89

amalia-bojescu

Sedinta solemna a Parlamentului consacrata implinirii a 30 de ani de la Revolutia Romana din decembrie 1989. Foto: Agerpres.

La Parlament s-a încheiat cu puţin timp în urmă şedinţa solemnă dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

Au ţinut discursuri preşedintele Klaus Iohannis, preşedinţii celor două Camere, premierul Ludovic Orban şi liderii grupurilor parlamentare.

Politicienii au adus un omagiu celor care au luptat şi s-au jertfit pentru libertate şi au cerut justiţiei să stabilească adevărul despre ce s-a întâmplat la Revoluţie şi să-i tragă la răspundere pe cei vinovaţi.

La finalul şedinţei, Parlamentul a adoptat o declaraţie comună.

Parlamentul României condamnă actele de agresiune, crimele împotriva umanităţii şi încălcările flagrante ale drepturilor omului săvârşite de regimul comunist.

Senatorii şi deputaţii  îşi manifestă respectul faţă de actele de resistenţă de orice formă  şi reafirmă ataşamentul faţă de principiile , valorile şi ţelurile Revoluţiei Române.

În declaraţia comună adoptată de Parlamentul României se suţine necesitatea consolidării democraţiei şi a valorilor universale şi se accentuează importanţa continuării demersurilor justiţiei de a identifica şi a trage la răspundere pe cei vinovaţi pentru decesul a peste o mie de persoane  în revoluţia din decembrie 1989.


Etichete parlamentul romanieiregimul comunistcondamnarevolutia romanadecembrie 1989

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live