Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Iunie 2019
Vizualizari: 309
Comentează add

Premierul Maia Sandu a decis ca prima sa vizită externă să aibă loc la Bucureşti, pe 2 iulie, după ce anterior anunţase că se va deplasa mai întâi la Bruxelles.

Parlamentul României adoptă o declaraţie de sprijin a Guvernului R. Moldova

radiojurnal

 Maia Sandu.                  Foto: Arhivă/ Radio Chisinau

Parlamentul României a adoptat miercuri, 26 iunie, o declaraţie prin care îşi exprimă sprijinul pentru Guvernul de la Chişinău, îi cere executivului de la Bucureşti să continue implementarea parteneriatului strategic bilateral cu Republica Moldova şi reiterează suportul pentru aspiraţiile europene ale acesteia.

"Reiterează şi întăreşte sprijinul permanent al României faţă de aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi aşteaptă un angajament ferm din partea Guvernului pentru continuarea parcursului european, prin implementarea reformelor structurale profunde, în măsură să consolideze şi să dezvolte construcţia democratică de la Chişinău şi să aducă Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană", preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Cristian Dumitrescu.

Tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a avut convorbiri telefonice cu omologul său Igor Dodon şi premierul Maia Sandu, pe care i-a asigurat de sprijinul României pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova.

Maia Sandu a decis ca prima sa vizită externă să aibă loc la Bucureşti, pe 2 iulie, după ce anterior anunţase că se va deplasa mai întâi la Bruxelles.


Etichete Cristian DumitrescuparlamentdeclaraţieRepublica MoldovaChişinăuMaia SanduIgor DodonKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live