Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

28 Martie 2012
Vizualizari: 1071
Comentează add

Deputaţii olandezi au adoptat o moţiune care dezaprobă site-ul anti-imigraţie al Partidului pentru Libertate, considerat că "plasează inutil în colimator o întreagă parte din populaţie".

Parlamentul olandez critică site-ul xenofob al extremei drepte

beatrice-braileanu

Liderul de extremă dreaptă, Geert Wilders. Foto: Reuters

Site-ul Partidului pentru Libertate, PVV, unde pot fi postate plângeri împotriva imigranţilor central şi est-europeni, a fost condamnat atât de Parlamentul European, cât şi de deputaţii olandezi, informează AFP.

PVV, cu un program xenofob şi ultranaţionalist, asigură susţinerea parlamentară pentru guvernul minoritar condus de Mark Rutte.

Deputaţii olandezi au adoptat marţi o moţiune care dezaprobă site-ul anti-imigraţie creat de partidul de extremă dreapta al lui Geert Wilders.
               
Moţiunea a fost prezentată de partidul centrist D66, de opoziţie, şi adoptată cu 94 de voturi din 150.

Partidul centrist afirmă că site-ul Partidului pentru Libertate, PVV, "plasează inutil în colimator o întreagă parte din populaţie".    
         
Moţiunea a fost votată mai ales de deputaţii creştin-democraţi, al căror partid CDA îl susţine pe primul ministru Mark Rutte.

Acest lucru a fost calificat drept "incoerent" de Geert Wilders, intervievat de televiziunea publică.
              
"Este pentru prima dată când parlamentul se exprimă în mod colectiv împotriva site-ului", a declarat pentru AFP Daan Bonenkamp, purtător de cuvânt al grupului parlamentar al D66.

"Noi am cerut guvernului să reacţioneze", a adăugat acesta.

Parlamentul European a adoptat, la 13 martie, o rezoluţie prin care cheamă guvernul olandez să se distanţeze de website-ul PVV, considerat discriminator şi rău intenţionat.

Premierul Mark Rutte a refuzat însă să se pronunţe în privinţa acestui subiect, afirmând că site-ul este iniţiativa unui partid, nu a guvernului.


Etichete PVV. siteMark RutteOlandaGeert Wilders

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live