Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

23 Iulie 2015
Vizualizari: 1115
Comentează add

Parlamentul grec a adoptat, cu o largă majoritate, cel de-al doilea pachet de măsuri convenite cu liderii europeni pentru continuarea negocierilor privind programul de asistenţă.

Parlamentul grec a adoptat cel de-al doilea pachet de măsuri de austeritate

monica-chihaia-atena

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras. Foto: facebook.com/tsiprasalexis.

Parlamentul grec a adoptat, în cursul nopţii, cu largă majoritate, cel de-al doilea pachet de măsuri convenite cu liderii europeni pentru continuarea negocierilor privind noul program de asistenţă financiară în valoare de 86 de miliarde de euro.

230 din numărul total de deputaţi au votat în favoarea proiectului de legi, printre aceştia şi fostul ministru de finanţe Yanis Varoufakis care, cu o săptămână înainte, votase împotriva primului pachet de măsuri supus atenţiei parlamentului elen.

Premierul Alexis Tsipras a reuşit, cu ajutorul opoziţiei, în ciuda ostilităţilor întâmpinate în propriul partid, să adopte, prin urmare, şi măsurile cu privire la recapitalizarea băncilor şi noul Cod de procedură civilă.

Urmează, la începutul lunii august, măsurile vizând reformele în sistemele de pensii şi asigurări sociale care, cu acordul liderilor din zona euro, nu au fost cuprinse în actualul set votat cu câteva ore în urmă.

În discursul său, în dezbaterile ce au avut loc înaintea adoptării noilor măsuri, premierul Alexis Tsipras a precizat că este conştient de faptul că şi-a asumat responsabiltatea unui compromis dificil care "păstrează însă ţara în viaţă".

După votarea măsurilor solicitate, ca premise pentru continuarea negocierilor, guvernul se va concentra asupra stabilirii unor condiţii raţionale în cadrul noului acord de împrumut - a declarat premierul grec.


Etichete GreciaAtenaparlamentprogram de m[suri de austeritatepremierul Alexis Tsiprasasistenţă financiară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live