Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

27 Aprilie 2021
Vizualizari: 241
Comentează add

Parlamentul European decide astăzi dacă aprobă sau nu acordul dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit, acord care stabilește normele viitoarei relații dintre cele două părți.

Parlamentul European decide dacă aprobă acordul dintre UE și Marea Britanie

carmen-gavrila

  Foto: Arhivă.

Parlamentul European decide astăzi dacă aprobă sau nu acordul dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit, acord care stabilește normele viitoarei relații dintre cele două părți.

De asemenea, eurodeputații vor dezbate și vor vota o rezoluție de evaluare a acordului în care insistă asupra aplicării depline a acestuia, împreună cu acordul de retragere, și subliniază rolul Parlamentului în monitorizarea punerii în practică a acestor documente.

În decembrie, negociatorii Uniunii şi ai Regatului Unit au convenit asupra acordului comercial și de cooperare care stabilește condițiile pentru viitoarea cooperare în ce privește comerțul fără tarife în domeniul pescuitului, al energiei, al securității interne și al standardelor de concurență loială.

Pentru a reduce la minimum perturbările, acordul a fost aplicat cu titlu provizoriu, începând cu 1 ianuarie, și va expira pe 30 aprilie 2021. Aprobarea Parlamentului este necesară pentru ca acordul să intre în vigoare în mod permanent. Trebuie spus că, în proiectul de text, familiile politice din cadrul grupului de coordonare pentru Regatul Unit și conferința președinților cataloghează Brexit drept o greșeală istorică.

Rezoluția salută acordul comercial și de cooperare, dar condamnă acțiunile unilaterale recente ale Marii Britanii, care încalcă acordul de retragere și solicită aplicarea deplină a clauzelor convenite. Dacă Parlamentul adoptă documentul, acordul va intra în vigoare după votul final în consiliu.


Etichete (ii)ueukbrexitacordaprobare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live