Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Mai 2015
Vizualizari: 1053
Comentează add

Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European atrage atenţia asupra pericolului extinderii militare a Rusiei în Marea Neagră.

Parlamentul European condamnă înaintarea militară a Rusiei în Marea Neagră

radiojurnal

Parlamentul European. Foto: Arhivă.

Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European a votat o rezoluţie în care atrage atenţia asupra pericolului extinderii militare a Rusiei în Marea Neagră.

Documentul a fost adoptat în urma raportului eurodeptatului român Ioan Mircea Paşcu.

Rezoluţia avertizează că Rusia şi-a consolidat capacităţile militare în Marea Neagră cu bombardiere cu rază lungă de acţiune, capabile să poarte rachete de croazieră şi cu avioane de recunoaştere care pot pătrunde adânc în Europa Centrală.

Potrivit informaţiilor obţinute de Parlamentul European, autorităţile de la Moscova ar intenţiona să adauge flotei din Marea Neagră şase submarine moderne şi şase fregate.

În consecinţă, europarlamentarii încurajează statele Uniunii să aibă un răspuns de securitate la aceste provocări, în coordonare cu NATO şi cu Statele Unite.


Etichete Parlamentul EuropeanRusiaMarea NeagraIoan Mircea Pascubombardiererachete de croazierasubmarineMoscovaSUAUENATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live