Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Agenda globală Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Noiembrie 2021
Vizualizari: 385
Comentează add

Parlamentul European cere Poloniei să "restabilească dreptul la avort"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Parlamentul European a criticat joi, 11 noiembrie, din nou faţă de o decizie emisă anul trecut de Tribunalul Constituţional al Poloniei ce impune o interzicere aproape totală a avortului, considerând această hotărâre drept un exemplu de ''politizare'' a puterii judiciare, al ''colapsului sistemic'' al statului de drept şi ''ilegitimităţii'' Tribunalului Constituţional polonez, relatează agenţia EFE preluată de Agerpres.

Legislativul european menţionează într-un comunicat referitor la o rezoluţie a sa că a cerut preşedintelui polonez Andrzej Duda să garanteze accesul ''rapid şi deplin'' al femeilor la avort.
 
Până atunci, eurodeputaţii cer celorlalte state membre ale UE să coopereze şi să faciliteze accesul transfrontalier pentru a le asigura femeilor poloneze posibilitatea să efectueze avorturi sigur şi gratuit în sistemele de sănătate ale acestor ţări.

Reacţia Parlamentului European survine în contextul decesului unei femei poloneze în vârstă de 30 de ani, care a suferit un şoc septic după ce medicii i-au refuzat avortul.

 

Etichete PoloniaUEPEavortAndrzej Duda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live