Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Parlamentul European a adoptat o lege privind egalitatea de gen

Parlamentul European susține propunerea Comisiei Europene privind prezența femeilor în organismele de conducere ale întreprinderilor.

Euranet Plus.

Articol de Arina Petrovici, 21 Noiembrie 2013, 12:55

Parlamentul European a votat miercuri, cu o majoritate covârşitoare, proiectul de lege al Comisiei de a echilibra balanţa de gen în structurile de decizie din cadrul companiilor europene.

Cele mai recente cifre confirmă faptul că, în urma acţiunilor Executivului de la Bruxelles în acest domeniu, numărul femeilor care fac parte din structuri de decizie, la nivelul Uniunii Europene, a crescut în ultimii trei ani, ajungând acum la 16,6%, de la 15,8 procente, în octombrie anul trecut.

Vicepreşedintele Viviane Reding, comisarul european pentru Justiţie, a apreciat că votul de miercuri din Parlament este un moment istoric pentru egalitatea de gen în Europa.

Audio: Numărul femeilor care fac parte din structuri de decizie, la nivelul Uniunii Europene, a crescut în ultimii trei ani.

Potrivit vicepreşedintelui Reding, membrii Legislativului au spus clar şi răspicat că Europa are nevoie de reguli care să combată dezechilibrele de gen în structurile de conducere ale companiilor.--fb1

Prin votul de miercuri, Parlamentul European confirmă demersul Comisiei, de a pune mai degrabă accentul pe o procedură de selecţie onestă şi transparentă - o aşa-numită "proporţie procedurală" -, decât pe introducerea unei proporţii fixe, cantitative.

Întreprinderile mici şi mijlocii nu sunt vizate de această directivă, însă ţările membre sunt invitate să le sprijine şi să le încurajeze să echilibreze semnificativ balanţa de gen la toate nivelurile de management.

Plecând de la propunerea iniţială a Comisiei, statele membre nu vor putea excepta de la lege companiile în care persoanele de sex subreprezentat sunt mai puţine de 10% din forţa de muncă.

Nu în ultimul rând, Parlamentul a consolidat seria de sancţiuni, adăugând unele obligatorii, conform propunerilor Executivului de la Bruxelles.

Potrivit textului adoptat, sancţiunile pentru nerespectarea procedurilor de selecţie a membrilor forurilor de decizie vor atrage după sine statutul neeligibil al respectivelor companii la fonduri publice şi exluderea parţială a lor de la finanţarea prin fonduri structurale europene.

Proiectul de lege mai arată că, dacă o companie listată public în Europa nu are 40% dintre femei în rândul membrilor cu funcţii manageriale, va trebui să introducă o nouă procedură de selecţie a acestora, care să acorde prioritate candidatelor calificate pentru respectiva funcţie.

De fapt, legea pune ferm accentul pe "calificare" - nimeni nu trebuie să ajungă într-o poziţie de top doar pentru că este femeie, însă niciunei femei nu i se va refuza acest lucru doar pentru că este femeie.

Să mai spunem, la final, că acestă lege este gândită ca o măsură temporară, care va expira automat în anul 2028.

Grafic: Prezența femeilor în organismele de conducere ale unor societăți mari cotate la bursă din UE-27, 2010-2013: Continuarea progreselor în urma acțiunilor CE. Sursa: europa.eu. (clic pe poză pentru mărire)

Grafic: Reprezentarea femeilor și a bărbaților în organismele de conducere ale unor societăți mari cotate la bursă, aprilie 2013. Sursa: europa.eu.(clic pe poză pentru mărire)

#Womenonboards law got green light today from @Europarl_EN: 1st cracks in Europe’s glass ceiling are starting to show http://t.co/s6unAljXN5

— Viviane Reding (@VivianeRedingEU) November 20, 2013