Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

1 Martie 2021
Vizualizari: 262
Comentează add

Proiectul de lege privind bugetul de stat pe acest an şi cel al asigurărilor sociale au intrat în dezbaterea plenului reunit al parlamentului.

Parlamentul dezbate bugetul de stat pe 2021

florin-lepadatu

Foto: facebook.com/cameradeputatilor

Proiectul de lege privind bugetul de stat pe acest an şi cel al asigurărilor sociale au intrat în dezbaterea plenului reunit al parlamentului.

Documentele sunt discutate pe articole la această oră şi vor primi mâine votul final. Opoziţia a depus aproape 4 mii de amendamente, dar toate au fost respinse în Comisiile reunite de buget-finanţe. Anterior au avut loc dezbaterile generale. O sinteză de Cătălin Purcaru.


Reporter: Guvernul se va concentra în acest an pe reforma aparatului administrativ public şi pe investiţii - a subliniat premierul Florin Cîţu.

Prim-ministrul a arătat că veniturile încasate sunt mai mari faţă de anul trecut şi se va urmări în continuare îmbunătăţirea gradului de colectare.

Florin Cîţu a amintit că nu au fost introduse noi taxe şi impozite, însă a precizat că dublarea cheltuielilor cu personalul bugetar trebuie să se regăsească în performanţă.


Florin Cîţu: De 30 de ani această politică din România a fugit de reformă, de măsuri clare şi transparente care fac bine întregii societăţi pe termen lung. Nu trebuie să ne mai fie frică să cerem performanţă, profit, transparenţă de modul în care sunt cheltuiţi banii publici.

Responsabilitate la companiile de stat, iar soluţia, o spun foarte clar, din punctul meu de vedere, nu este să ştergem datoriile, iar ANAF să devină agent imobiliar. Fără un program clar de restructurare nu mai putem continua.


Reporter: În replică, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că proiectul de buget este bazat pe austeritate şi, în consecinţă, parlamentarii social-democraţi nu vor vota documentul. El a afirmat că banii sunt alocaţi strict pe criterii politice, în ciuda măsurilor privind dublarea alocaţiilor pentru copii, majorarea pensiilor şi a salariilor profesorilor.


Marcel Ciolacu: Ştiţi la fel de bine, domnule Cîţu, că nu a guvernat PSD România 30 de ani. Ştiţi la fel de bine ca şi mine că nu mai are niciun reprezentant în CA-urile statului român PSD în acest moment. Am înţeles că PSD fură din buget. Eu îmi aduc aminte de Unifarm. Nu era PSD formaţiunea politică care ne-a ţinut pe toţi în casă, în timp ce voi furaţi!


Reporter: AUR este nemulţumită de respingerea celor aproximativ 4 mii de amendamente ale opoziţiei, care prevăd bani suplimentari pentru spitale, şcoli şi adminitraţiile locale. USR şi UDMR consideră că bugetul este echitabil, care alocă o sumă record pentru investiţii şi domeniul medical.

La dezbaterile generale nu a lipsit scandalul între putere şi opoziţie. În timpul discursului premierului Florin Cîţu, parlamentarii social-democraţi au cerut mărirea alocaţiilor, împărţind păpuşi reprezentanţilor puterii. Votul final asupra proiectelor bugetului de stat şi bugetului pentru asigurări sociale este programant mâine în plenul reunit.


Etichete buget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live