Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iulie 2020
Vizualizari: 269
Comentează add

PSD a decis să modifice legea guvernului privind carantina și izolarea.

Parlamentul dezbate azi proiectul de lege privind carantinarea persoanelor

radiojurnal

 Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.                         Foto: Arhivă.

Proiectul de lege privind carantinarea și izolarea persoanelor, inițiat de guvern, va intra joi. 9 iulie, în dezbaterea plenului Camerei Deputaților, apoi va merge la Senat, care este cameră decizională. 

PSD a decis să modifice legea guvernului privind carantina și izolarea, iar în acest context a dorit să afle și punctul de vedere al organizațiilor neguvernamentale.
 
Acestea sunt de părere că este nevoie de o astfel de lege, însă proiectul guvernului încalcă demnitatea umană, susțin reprezentanții ONG-urilor. Social-democrații vor modifica substanțial poiectul inițiat de guvern pentru că, spun ei, încalcă drepturile și libertățile cetățenilor.
 
De cealaltă parte, guvernul acuză PSD de lipsă de responsabilitate pentru că întârzie votarea în parlament a acestui proiect, care - susține executivul - crește eficiența măsurilor de combatere a pandemiei, respectând și decizia Curții Constituționale.
 
Votul decizional aparține Senatului. 

Etichete legecarantinăizolarecoronavirusparlamentdeputați

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live