Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

7 Martie 2017
Vizualizari: 690
Comentează add

Parlamentul de la Budapesta a adoptat un proiect de lege care permite arestarea imigranţilor aflaţi în afara unor aşa-numite zone de tranzit.

Parlamentul de la Budapesta înăspreşte legislaţia în cazul imigranților

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

 Parlamentul din Budapesta foto: arhivă

Parlamentul de la Budapesta a adoptat, astăzi, un proiect de lege care permite arestarea imigranţilor aflaţi pe teritoriul Ungariei în afara unor aşa-numite zone de tranzit.
 
Legea este similară cu una care fusese anulată în 2013, ca urmare a presiunilor Uniunii Europene şi a Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi. 
 
În baza proiectului de lege adoptat astăzi de parlament va fi restricţionată libertatea de mişcare pe teritoriul Ungariei a solicitanţilor de azil, aceştia fiind nevoiţi să aştepte în aşa-numitele zone de tranzit de la frontiera cu Serbia, până la pronunţarea unor hotărâri definitive privind cererile lor şi eventualele contestaţii depuse în nstanţă.
 
Zonele de tranzit vor putea fi părăsite doar în direcţia Serbiei, iar cei care vor încerca să plece din aceste locaţii pentru a-şi continua drumul pe teritoriul ungar vor săvârşi o contravenţie şi vor putea fi plasaţi în detenţie.
 
Potrivit autorităţilor, este nevoie de astfel de măsuri, în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Europa.
 
Şapte organizaţii neguvernamentale ceruseră ieri parlamentului, într-o declaraţie comună, să nu adopte reglementările, în condiţiile în care acestea sunt în contradicţie cu obligaţiile internaţionale asumate de Ungaria şi limitează accesul refugiaţilor la protecţie internaţională.

Etichete ungariaproiect de legearestarea imigrantiloronuparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live