Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

29 Martie 2019
Vizualizari: 525
Comentează add

Premierul britanic, Theresa May, a suferit o nouă înfrângere în Parlamentul de la Londra.

Parlamentul britanic a respins acordul pentru Brexit

radu-dobritoiu

Premierul britanic, Theresa May, a suferit o nouă înfrângere în Parlamentul de la Londra. Acordul pentru Brexit, negociat de ea şi, supus dezbaterii fără declaraţia politică ce stabileşte termenii viitoarei relaţii cu Uniunea Europeană, a fost respins cu o majoritate de 58 de voturi.

Corespondenţă din Londra - Reporter Dan Vasiliu: Pentru premierul Theresa May nici a treia oară nu a fost cu noroc. Chiar dacă, de această dată, diferenţa de voturi a fost mai mică decât în precedentele două ocazii, Theresa May a părăsit din nou înfrântă Camera Comunelor.

Theresa May: Ar trebui să fie o chestiune de profund regret pentru membrii acestui parlament, că încă o dată nu am fost capabili să adoptăm ieşirea din Uniunea Europeană într-un mod ordonat. Implicaţiile acestei decizii sunt grave. Legea spune că vom ieşi din Uniunea Europeană la 12 aprilie şi mă tem că atingem limita acestei dezbateri. Parlamentul a respins un Brexit fără acord, a respins anularea Brexitului şi toate celelalte opţiuni propuse, dar acest guvern va face în continuare eforturi pentru un Brexit ordonat.

Reporter RRA: De cealaltă parte, liderul laburist, Jeremy Corbyn, a cerut organizarea de alegeri anticipate.

Jeremy Corbyn: Parlamentul a fost clar: această înţelegere trebuie să se schimbe, trebuie să existe o soluţie alternativă şi dacă prim-ministrul nu poate accepta asta, atunci trebuie să plece şi nu la o dată nedeterminată din viitor, ci acum, pentru a decide viitorul acestei ţări prin organizarea de alegeri anticipate.

Reporter: Luni vor continua discuţiile în Parlamentul de la Londra pe tema posibilelor soluţii de deblocare a situaţiei politice

Realizator: În urma acestui al treilea vot negativ în parlament, exact în ziua în care, iniţial, era programată retragerea Marii Britanii din Uniune, lira sterlină a scăzut în faţa monedei euro şi a dolarului la cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni şi jumătate. Tot ca urmare a votului din Parlamentul de la Londra, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a convocat un summit special pentru data de 10 aprilie, iar o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene a spus că un Brexit fără acord devine un scenariu probabil.


Etichete Dan VasiliuBrexitnegocieri Brexitdiscutii Brexitacord Brexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live