Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Joi, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Iulie 2018
Vizualizari: 647
Comentează add

Neglijenţa în serviciu a fost scoasă de sub incidenţa Codului penal. Au fost totdată relaxate pedepsele pentru infracţiuni şi s-au reduse termenele de prescripţie.

Parlamentul a votat modificările la Codul penal

radiojurnal

 Deputatul PSD, Florin Iordache.        Foto: Arhivă.

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, 4 iulie, modificările propuse la Codul penal cu 167 de voturi pentru, 97 împotrivă şi 19 abţineri.

Opoziţia a criticat dur modificările aduse Codului penal şi a anunţat că va ataca documentul la Curtea Constituţională. Parlamentarii PNL şi USR au declarat că prevederile proiectului de lege protejează în exclusivitate interesele infractorilor condamnaţi, neglijează persoana vătămată şi permite aleşilor locali să folosească după bunul plac banul public.

Totdată, deputatul USR Stelian Ion a subliniat că forma Codului penal, promovat de actuala putere este dedicată unor lideri ai coaliţiei PSD-ALDE. 

Preşedintele Comisiei privind legile justiţiei, social-democratul Florin Iordache, a declarat că iniţiatorii proiectului de lege, respectiv parlamentarii PSD-ALDE doresc ca pe baza prevederilor adoptate să fie stopate abuzurile. 

UDMR a cerut în plen adoptarea mai multor amendamente care susţineau menţinerea actualelor prevederi ale Codului penal sau forme diferite de cele propuse de reprezentanţii puterii. Toate au fost respinse.

Potrivit Codului Penal adoptat de plenul Camerei Deputaţilor se consideră abuz în serviciu obţinerea de foloase pentru sine, pentru soţ, fostul soţ, rude până la gradul doi sau pentru afini, se introduce un prag pentru abuzul în serviciu echivalent cu salariul minim brut pe economie.

Neglijenţa în serviciu a fost scoasă de sub incidenţa Codului penal. Au fost totdată relaxate pedepsele pentru infracţiuni şi s-au reduse termenele de prescripţie.


Etichete Florin Iordachecod penalabuz în serviciuPSDALDEUDMR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live