Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

25 Februarie 2021
Vizualizari: 265
Comentează add

Încep dezbaterile și votul proiectelor bugetului de stat și al asigurărilor sociale, în Parlament.

Parlamentul începe dezbaterea bugetului de stat

amalia-bojescu

Foto: Agerpres.

Start în Parlament pentru dezbaterea și votul proiectelor bugetului de stat și al asigurărilor sociale, după două luni de așteptare pentru cele două acte normative, care vor ghida finanțele publice și economia, anul acesta.

Va fi un calendar de dezbatere accelerat, iar partidele din coaliția de guvernare au promis că nu vor face modificări pentru a grăbi procedurile.

În schimbă opoziția, PSD și AUR, au anunțat că au pregătit multe amendamente. Au termen până la prânz, să le depună, după cum transmite reporterul RRA Amalia Bojescu:


Reporter: Amendamentele la cele două proiecte de buget trebuie depuse până astăzi la ora 12:00, după care documentele vor ajunge la comisiile reunite de specialitate pentru examinare și avizare.

Odată primite avizele, cele două proiecte de buget vor ajunge pe masa senatorilor și deputaților din comisiile de buget-finanțe, pentru începerea discuțiilor cu principalii ordonatori de credite.

Potrivit calendarului stabilit de conducere a legislativului, dezbaterile trebuie încheiate până sâmbătă după-amiază, astfel încât, rapoartele asupra celor două proiecte să fie depuse până luni, 1 martie.

La nivelul coaliției de guvernare s-a decis ca parlamentarii care reprezintă cele trei formațiuni politice să nu depună amendamente și să voteze proiectele în forma adoptată de executiv. PSD critică bugetul pe acest an, pe care îl consideră unul de austeritate și anunță că va depune amendamente ce vizează creșterea alocațiilor pentru copii, a salariilor pentru bugetari și a pensiilor.

Și parlamentarii AUR intenționează să amendeze proiectul de buget, pe care îl consideră sărac și auster. Votul în plenul reunit asupra celor două proiecte de buget este programat pentru marțea viitoare.

(RS)


Etichete parlamentbugetvotdezbatereamendamente(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live