Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Miercuri, 01 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

11 Februarie 2020
Vizualizari: 863
Comentează add

Premierul desemnat Ludovic Orban a fost prezent la şedinţa conducerii parlamentului, dar nu a reuşit să obţină un calendar accelerat pentru audieri şi votul de învestitură.

Parlamentul a stabilit audierile miniştrilor din Guvernul Orban 2

amalia-bojescu

Foto Agerpres

Conducerea parlamentului a stabilit ca miniştrii propuşi pentru Guvernul Orban 2 să fie audiaţi la începutul săptămânii viitoare în comisii, iar dezbaterile şi votul pentru învestire să aibă loc în data de 24 februarie.

Premierul desemnat Ludovic Orban a fost prezent la şedinţa conducerii parlamentului, dar nu a reuşit să obţină un calendar accelerat pentru audieri şi votul de învestitură.

El a acuzat majoritatea PSD din Birorurile Permanente că tergiversează procesul de învestitură prin adoptarea acestui calendar. 

Ludovic Orban: Este un calendar lent, care sigur arată o tendinţă de tergiversare din partea Parlamentului. În ce ne priveşte, miniştrii vor fi pregătiţi, ne vom prezenta pe data de 24, cu obiectivul declarat de a provoca alegerile anticipate.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a reafirmat că social-democraţii nu vor vota Guvernul Orban 2. PSD ia în calcul chiar boicotarea şedinţei de plen pentru votul de învestitură. 

Alfred Simonis: Luăm în calcul ca, până la răspunsul CCR pe sesizarea făcută cu privire la desemnarea abuzivă a premierului Orban pentru a doua oară, să nu participăm la acest vot.

Miniştrii propuşi vor fi audiaţi săptămâna viitoare, luni, marţi şi miercuri, iar votul de învestitură este programat pentru 24 februarie.


Etichete audieriorbanguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live