Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

16 Decembrie 2015
Vizualizari: 1142
Comentează add

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat proiectul care prevede acordarea pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi.

Parlamentarii şi-au votat pensii speciale

amalia-bojescu

Foto: rador.ro.

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat ieri proiectul care prevede acordarea pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi.

Ei vor primi aceste pensii în functie de numărul de mandate încheiate, în limita a cel mult trei, cu condiţia de a fi încheiat cel puţin un mandat complet.

Pensia specială nu se acordă celor condamnaţi definitiv în justiţie.

Adoptarea proiectului a fost marcată de dispute procedurale între PSD şi PNL. Liberalii au contestat procedura de vot şi au părăsit sala.

"Primul vot a fost votul asupra raportului comisiei asupra cererii de reexaminare şi al doilea vot a fost votul final asupra legii. Ne-am ridicat din sală şi am plecat, dar este foarte greu de crezut că după ce la votul anterior au fost 304 voturi pentru, două voturi împotrivă, vreo şapte abţineri, puteau să rămână în sală 286 de parlamentari", a spus vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea, spune că-i displace comportamentul duplicitar al unor parlamentari şi a ţinut să precizeze că prima numărătoare a voturilor a fost făcută de un senator PNL.

"Îmi pare rău, un coleg al acestui for respectabil face în continuare un joc de imagine şi împroaşcă cu noroi un coleg din grupul său parlamentar. Este ruşinos", a declarat Valeriu Zgonea.

Un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o pensie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate 3.100 de lei, iar 4.600 de lei va primi senatorul sau deputatul cu trei mandate.

Legea fusese adopată în iunie şi trimisă înapoi spre reexaminare de preşedintele Klaus Klaus Iohannis.

De această dată, preşedintele nu mai poate refuza promulgarea acesteia. 


Etichete Parlamentpensii specialevicepreşedintele Camerei DeputaţilorLudovic Orbanpreşedintele Camerei Deputaţilorsocial-democratul Valeriu ZgoneavotpromulgareKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live