Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

4 Martie 2020
Vizualizari: 557
Comentează add

Parlamentarii PSD vor asigura cvorumul la învestitura cabinetului Cîţu

iulia-gherman

Foto:facebook.com/CiolacuMarcel

PSD a decis ieri ca parlamentarii partidului să asigure cvorumul la şedinţa comună ce va fi programată pentru votul de învestitură al Cabinetului Florin Cîţu.

Au fost prezenţi şi ieri, la audierile din comisiile de specialitate, unde trei din şase candidaţi la postul de ministru au obţinut aviz pozitiv. Aproape toţi au fost la a treia întâlnire de acest fel cu parlamentarii. Singurul nou venit este Lucian Heiuş, propus să conducă Ministerul de Finanţe în locul premierului desemnat. Este şi printre cei care au primit aviz negativ, deşi social-democraţii s-au abţinut de la vot. Audierile continuă astăzi cu alte şase persoane, toate propuse să-şi continue mandatele la ministere.

Reporter: La comisia parlamentară de specialitate sunt așteptaţi astăzi să răspundă întrebărilor adresate de senatori și deputați miniștrii propuși la Muncă, Sănătate, Educație, Transporturi, Cultură și la Ministerul Tineretului. Ieri au fost audiați alţi șase candidați pentru Cabinetul Florin Cîțu. Au primit avize negative Cătălin Predoiu și Ion Ștefan, desemnați pentru un nou mandat la Ministerele Justiției și respectiv al Dezvoltării. Negativ a fost și avizul pentru Lucian Heiuș, propus să preia Ministerul de Finanțe. În cadrul audierilor, el a declarat că are în vedere trei obiective majore: asigurarea resurselor financiare pentru funcționarea statului, garantarea unui climat favorabil și predictibil pentru mediul de afaceri și o stabilitate a economiei naționale. Lucian Heiuș a menționat și importanța unei analize privind impactul epidemiei de coronavirus asupra mediului economic.

Lucian Heiuş: Trebuie să gândim niște scheme de ajutor pentru companii. La fel, nu trebuie să-i uităm pe angajații acestor companii care pot să fie influențate prin reducerea comenzilor, prin lipsa și imposibilitatea aprovizionării cu materii prime sau subansamble din piața asiatică.

Reporter: La audierile de ieri s-au înregistrat și trei avize pozitive, primite de Adrian Oros, Costel Alexe și Nicolae Ciucă, propuși la Ministerele Agriculturii, Mediului și respectiv Apărării. La solicitarea parlamentarilor, Nicolae Ciucă s-a referit la planul comun de acțiune al Ministerelor de Interne și Apărării în ceea ce privește criza migranților.

Nicolae Ciucă: Datoria noastră este să fim pregătiți și să ne luăm toate măsurile, astfel încât în funcție de evoluție, să putem să avem răspuns. Ministerul Apărării Naționale are un rol complementar și suntem în măsură să sprijinim acțiunile militarilor și polițiștilor de la Ministerul Afacerilor Interne.

Reporter: Audierile miniștrilor propuși în Guvernul Cîţu se vor încheia mâine. PSD a anunțat că nu va vota noul guvern, dar că parlamentarii partidului vor fi prezenți la ședința de plen. Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu:

Marcel Ciolacu: Vom merge la vot, vom vota împotriva Guvernului Cîţu. Vom vedea, cu atenţie, dacă PNL respectă deciziile Curţii Constituţionale, dacă îşi vor vota propria propunere.

Reporter: Votul pentru învestirea Guvernului Cîțu este așteptat săptămâna viitoare.
 


Etichete parlamentari PSDvotul de învestitură al Cabinetului Florin Cîţu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live