Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

28 Ianuarie 2018
Vizualizari: 865
Comentează add

Senatorii şi deputaţii PSD şi ALDE au avut o şedinţă comună pentru a discuta priorităţile legislative în noua sesiune parlamentară.

Parlamentarii PSD şi ALDE s-au întâlnit cu premierul desemnat

amalia-bojescu

   Premierul desemnat, Viorica Dăncilă. Foto: Agerpres.

Senatorii şi deputaţii PSD şi ALDE au avut o şedinţă comună pentru a discuta priorităţile legislative în noua sesiune parlamentară.
 
La şedinţă a participat şi premierul desemnat Viorica Dăncilă, care a prezentat în faţa parlamentarilor din coaliţia majoritară programul de guvernare.
 
A fost o întâlnire de o jumătate de oră a parlamentarilor PSD și ALDE cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă, și cu miniștrii propuși pentru portofolii.
 
Aceștia s-au prezentat în fața senatorilor și deputaților, iar premierul desemnat a făcut cunoscute câteva dintre obiectivele cuprinse în programul de guvernare.
 
Între acestea, Legea pensiilor, Legea învățământului, în plus vor fi eliminate mai multe taxe, între care taxa de solidaritate.
 
Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, spunea că premierul desemnat și-a exprimat dorința unei bune colaborări cu majoritatea parlamentară, care îi va asigura sprjinul politic.
 
Mai preciza liderul ALDE că atât premierul desemnat, cât și miniștrii propuși și-au asumat angajamentul respectării obiectivelor cuprinse în programul de guvernare.
 
Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că noul Executiv îşi propune eliminarea unor taxe: Doamna Dăncilă a menţionat lucruri care sunt scoase din programul de guvernare: este vorba despre binecunoscuta taxă de solidaritate, taxa pe E-uri - vorbim despre aditivii care sunt folosiţi în alimente, şi punctul de vedere al domniei sale a fost că mai degrabă favorizează o legislaţie care să interzică E-urile care sunt nocive.
 
La rândul său, președintele PSD, Liviu Dragnea, spunea că întâlnirea a fost necesară pentru a discuta despre programul de mâine și despre audierea miniștrilor propuși în comisiile de specialitate.
 
Liderul social-democrat mai preciza că orice ministru va avea mână liberă în îndeplinirea obiectivelor, atât cât îi permite Constituția și legea de organizare a Guvernului.
 
Decizia finală aparține premierului, dar deciziile politice vor fi luate în coaliția majoritară.
 
Orice propunere care este benefică va avea susținere politică, mai spunea Liviu Dragnea, care a anunțat că prioritățile legislative ale PSD vor fi stabilite în ședința grupurilor reunite care va avea loc miercuri.
 
Şi conducerea naţională a PNL se reuneşte pentru a stabili strategia partidului faţă de învestirea cabinetului Dăncilă și în noua sesiune parlamentară.
 
Liberalii au anunţat nu vor vota candidaţii propuşi de PSD - ALDE şi că vor încerca să convingă şi alţi parlamentari să nu susţină învestirea noului guvern.
 
Programul de guvernare va fi prezentat luni, în şedinţa plenului reunit de premierul desemnat Viorica Dăncilă, după ce miniştrii propuşi vor fi audiaţi  în comisiile de specialitate.

Etichete VioricaPSDALDEpremierul desemnatViorica DăncilăCălin Popescu-TăriceanuLiviu Dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live