Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA COPIILOR Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

2 Februarie 2014
Vizualizari: 1168
Comentează add

Revizuirea Constituţiei este un obliectiv important al senatorilor şi deputaţilor din USL în sesiunea parlamentară care începe luni.

Parlamentarii își reiau activitatea de luni

alina-stanuta

Camera Deputaţilor. Foto: Arhivă.

La Bucureşti, senatorii şi deputaţii îşi reiau de mâine activitatea, în prima sesiune parlamentară a acestui an.

Reviziurea Constituţiei sau proiectul legii minelor sunt doar două dintre priorităţile legislative ale USL, pe când din opoziţie, democrat-liberalii spun că se gândesc la iniţiative care vizează reducerea fiscalităţii.

Revizuirea Constituţiei este un obliectiv important al senatorilor şi deputaţilor din USL în sesiunea parlamentară care începe mâine.

Liderul deputaţilor, liberalul George Scutaru, spune că parlamentarii coaliţiei aflate la putere mai au pe agendă şi alte proiecte importante.

"Există priorităţi asumate deja de Uniunea Social Liberală şi mă refer, spre exemplu, la Legea privind parteneriatul public-privat sau la legea care reglementează modalitatea de vânzare a terenurilor agricole.

"Sunt legi care au fost adoptate de parlament şi retrimise de preşedinte şi considerăm că parlamentul în sesiunea aceasta trebuie să se pronunţe cât mai repede asupra lor.

"Există un proiect a Legii minelor care va fi depus în curând de către grupurile USL", a declarat George Scutaru.

Apărarea statului de drept, prioritară pentru opoziție

Din tabăra opoziţiei preşedintele PDL, Vasile Blaga că priorităţile legislative asupra cărora democrat-liberalii se vor axa vizează apărarea statului de drept, dar şi reducerea fiscalităţii.

"Vom susţine încă o dată un proiect de lege prin care propunem reducerea concomitentă a CAS-ului cu 5%, a cotei unice la 12%, am spus creşterea salariului minim la 1000 de lei, şi desigur scutirea impozitului, a profitului reinvestit pentru capitalizare.

"Proiecte de lege legate de ajutorarea familiilor care au copii în ciclul primar", a declarat Vasile Blaga.

Deputaţii convocaţi în prima sesiunea parlamentară a acestui an se vor întruni în plen mâine de la ora 14:00, iar senatorii de la ora 16:00.


Etichete parlamentariactivitatesenatorideputațirevizuireConstituțiefiscalitateUSLGeorge Scutarulegiopozițielegea minelorPDLVasile Blaga

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live