Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

20 Decembrie 2010
Vizualizari: 1095
Comentează add

Premierul Emil Boc a prezentat principalele caracteristici ale legii bugetului despre care a spus că a fost construit pe baza unei creşteri economice în 2011 de 1,5 procente.

Parlamentarii au început dezbaterile la legea bugetului

paul-poterasi

Premierul Emil Boc în plenul reunit. Foto: Agerpres.

Senatorii şi deputaţii s-au reunit luni seara pentru a dezbate legea bugetului de stat pe 2011.

Premierul Emil Boc a prezentat principalele caracteristici ale legii bugetului despre care a spus că a fost construit pe baza unei creşteri economice în 2011 de 1,5 procente.

Acest lucru dovedeşte, conform premierului, că legile promovate de guvern şi strategia acestuia adoptată în acest an a dat roade, iar anul viitor se va stabili un schilibru între cheltuieli şi venituri.

Premierul Emil Boc a mai afirmat că inflaţia anuală o să scadă de la 6,2 la sută anul acesta, la 5,3 anul viitor.

Un alt lucru susţinut de premier este acela că şomajul o să scadă de la 7,5 la sută în 2010 la 6,9 în 2011, iar bugetarii vor recupera 15 la sută din cele 25 de procente reducerea de salariu.

Emil Boc a mai spus că pensionarii care au o pensie de sub 700 de lei vor beneficia de o compensare de 90 la sută pentru medicamente.

Opoziţia anunţă că nu va vota bugetul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat luni că formaţiunea pe care o conduce va vota vota împotriva proiectului legii bugetului de stat, pe care îl consideră nerealist şi destinat clientelei politice a actualei puteri.

El a precizat că Biroul Politic Central al PNL, reunit luni, a adoptat o rezoluţie privind proiectul bugetului, aflat în dezbatere parlamentară, în care se arată că acesta nu conţine măsuri pentru revigorarea economiei, ceea ce, în opinia liberalilor, este inacceptabil.

Şi preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că parlamentarii social-democraţi vor vota împotriva Legii bugetului de stat.

"Ar trebui refăcut tot bugetul ca să votăm 'pentru'. Este însă obligaţia noastră să demontăm câteva minciuni spuse zi de zi de cei de la putere şi care sunt, evident, în stilul lor.

"Dacă nu luăm tranşa de la Fondul Monetar Internaţional nu mai sunt bani de pensii şi salarii - minte domnul Boc, minte pentru că tranşa de la FMI va intra în rezerva valutară a Băncii Naţionale a României", a declarat Victor Ponta.


Etichete Emil BocVictor PontaCrin Antonescubugetdezbaterilege

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live