Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

17 Februarie 2021
Vizualizari: 214
Comentează add

A fost adoptat și un amendament propus de USR PLUS, care spune că, la intrarea în vigoare a legii, încetează plata indemnizațiilor pentru limită de vârstă.

Parlamentarii au adoptat legea care le va elimina pensiile speciale

amalia-bojescu

  Foto: facebook.com/cameradeputatilor

Senatorii și deputații au adoptat, cu majoritate de voturi, proiectul de lege prin care urmează să fie eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor.

S-au înregistrat 357 de voturi pentru, iar 30 de parlamentari ai UDMR, deși au fost prezenți în sală, nu au votat.

Reporter: Amalia Bojescu - Senatorii și deputații au adoptat proiectul inițiat de PSD care propune abrogarea celor două articole din lege prin care se instituie dreptul la pensie specială.

A fost adoptat și un amendament propus de USR PLUS, care spune că, la intrarea în vigoare a legii, încetează plata indemnizațiilor pentru limită de vârstă. Președintele USR PLUS, Dan Barna, spunea că eliminarea pensiilor speciale reprezintă o victorie morală.

Dan Barna: Astăzi, PSD - care a inventat pensiile speciale - recunoaște că a fost o porcărie. Astăzi, acest Parlament aduce puțină demnitate și onoare acestei țări.

Reporter: Şi președintele PNL, Ludovic Orban, spunea că desființarea pensiilor speciale este un demers corect și normal, adăugând că prin acest vot, Parlamentul reintră în slujba cetățenilor. Partenerii de coaliție, cei de la UDMR, nu au votat acest proiect, explicând că măsura trebuia luată pentru toate categoriile care beneficiază de pensii speciale. PSD şi-ar fi dorit ca demersul de eliminare a pensiilor speciale să vizeze toate categoriile profesionale care beneficiază de astfel de venituri, în condițiile în care, încă de anul trecut, se puteau emite ordonanțe de urgență în acest sens. Președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Am ajuns în această situație pentru că dumneavoastră, Guvernul dumneavoastră, ați emis o ordonanță prin care ați înghețat pensiile, salariile. Era normal să reacționăm în acest fel, să nu mai avem indemnizații speciale, atâta timp cât filosofia actualei coaliții este de recesiune.

Reporter: Pentru eliminarea pensiilor speciale au votat și parlamentarii AUR care doresc un acord politic pentru plafonarea și celorlalte venituri din aceeași categorie.

(RS)

 

Etichete parlamentaripensii speciale(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live