Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Iunie 2018
Vizualizari: 474
Comentează add

Parlamentarii UDMR se vor retrage în momentul supunerii la vot a moţiunii de cenzură, iniţiată de PNL, împotriva Guvernului Dăncilă.

Parlamentarii UDMR se vor retrage în momentul supunerii la vot a moţiunii

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Parlamentarii UDMR se vor retrage astăzi din sală în momentul în care va fi supusă votului moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, iniţiată de PNL.

Anunţul a fost făcut de liderul Uniunii, Kelemen Hunor, care a precizat că senatorii şi deputaţii UDMR îşi vor exprima opinia la dezbaterile generale, după care vor părăsi sala de plen.

Kelemen Hunor: Nu se pune problema să asigurăm cvorumul, să ne abţinem, să nu ştiu ce... Nu vom fi în sală şi vom fi absenţi în momentul votului. Se va demonstra că coaliţia PSD-ALDE are majoritate şi fără noi şi se va demonstra că nici măcar cu voturile noastre n-ar fi trecut o moţiune de cenzură. E nevoie de ceva mai mult decât o critică, chiar coerentă sau mai puţin coerentă, a guvernului. Trebuie şi o viziune despre viitor, trebuie un lider, trebuie un program de guvernare, trebuie o listă de miniştri cu care poţi să mergi în a doua clipă mai departe, ceea ce lipseşte în acest moment.

Liberalii continuă negocierile în încercarea de a aduna suficiente voturi pentru a trece moţiunea, în timp ce coaliţia de la putere a anunţat că va asigura cvorumul necesar, dar nu va participa la vot.

În capitală au fost anunţate proteste în timpul desfăşurării dezbaterilor şi votului în parlament, pentru susţinerea demersului antiguvernamental.


Etichete UDMRmoţiunee de cenzurăPNLGuvernul Dăncilă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live