Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Miercuri, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Decembrie 2017
Vizualizari: 490
Comentează add

Conducerea parlamentului a stabilit calendarul dezbaterilor şi aprobării bugetului de stat şi al asigurărilor sociale pe 2018.

Parlament: Calendarul dezbaterilor şi aprobării bugetului de stat

radiojurnal

Camera Deputaţilor, sala de şedinţe foto: Rador

Conducerea parlamentului a stabilit calendarul dezbaterilor şi aprobării bugetului de stat şi al asigurărilor sociale pe 2018. 

Începând de astăzi şi până luni 11 decembrie, senatorii şi deputaţii pot depune amendamente. Parlamentarii din opoziţie spun că perioada alocată depunerii amendamentelor este prea scurtă şi că proiectul de buget are nevoie de multe îmbunătăţiri. Liderul PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Bugetul ăsta este un român science fiction, care te adoarme de la prima pagină. Comisia noastră de buget-finanţe lucrează la pregătirea unor amendamente de fond care să încerce cât de cât să pună un echilibru în acest buget şi să încerce ca din creşterea economică să poată să fie canalizate resurse pentru dezvoltare. Sunt, Slavă Domnului, de unde să fie luaţi banii, de la cheltuieli sociale, de la cheltuieli de bunuri şi servicii. Sunt.
 
Realizator: Aleşii puterii susţin, însă, că proiectul este echilibrat, corect şi bine construit. Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a mai explicat că bugetul pentru anul viitor nu se bazează pe o creştere economică exagerată, aceasta fiind estimată la 5%.
 
Niculae Bădălău: Acest buget a fost creat, dacă vreţi, cu o creştere de 5%. Nu s-a forţat. Noi sperăm ca anul viitor să avem o creştere mult mai mare şi sunt convins că se va întâmpla lucrul ăsta. Deci, este un buget corect construit.
 
Realizator: Comisiile de specialitate ale Parlamentului trebuie să dea marţi avize bugetelor principalilor ordonatori de credite, după care vor începe dezbaterile în comisiile reunite de buget-finanţe.
 
Senatorii şi deputaţii trebuie să dezbată şi să elaboreze rapoartele asupra proiectului de buget până sâmbătă, 16 decembrie.
 
Dezbaterile în plen vor începe luni, 18 decembrie, iar votul final este programat pentru joi, 21 decembrie.

Etichete parlamentcalendarul dezbaterilor şi aprobării bugetului de stat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live