Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Iulie 2018
Vizualizari: 621
Comentează add

Parisul vibrează înaintea meciului cu Croaţia, în care Franţa încearcă să devină a doua oară campioană mondială la fotbal.

Parisul vibrează înaintea meciului Franţei cu Croaţia

radiojurnal

Parisul vibrează înaintea meciului cu Croaţia, în care Franţa încearcă să devină a doua oară campioană mondială la fotbal.

90.000 de oameni sunt aşteptaţi în faţa ecranelor uriaşe instalate în 230 de zone ale suporterilor, inclusiv la baza Turnului Eiffel.

În seara calificării în finală, francezii au sărbătorit pe străzi în multe oraşe, iar poliţia a fost nevoită să intervină cu gaze lacrimogene, inclusiv în capitală, în faţa fanilor deveniţi violenţi.

"În acest weekend am mobilizat tot ce era de mobilizat, toată lumea este la post" - a dat sigurări ministrul de interne Gérard Collomb, care a anunţat că 110.000 de poliţişti şi jandarmi sunt desfăşuraţi în toată ţara.

Potrivit unui sondaj publicat astăzi, 84% dintre francezi sunt convinşi de victoria echipei naţionale, dar statistica arată că Franţa a mai pornit favorită în cinci ocazii, fără să confirme pronosticul.

În ceea ce-l priveşte, preşedintele Macron va privi meciul din tribuna stadionului Loujniki, din Moscova, alături de preşedinta Croaţiei şi de preşedintele gazdă, Vladimir Putin.

Presa franceză anticipează că liderii francez şi rus vor discuta, cu acest prilej, şi câteva dosare controversate de politică externă.


Etichete cm fotbalrusia 2018ParisFrantaCroaţiafinala cm fotbalmoscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live