Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

25 Iunie 2020
Vizualizari: 2063
Comentează add

Deocamdată este permis doar accesul pe scări, iar peste o săptămână vor fi pornite treptat și lifturile.

Parisul redeschide Turnul Eiffel pentru public

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

Numeroase ţări unde restricțiile au fost relaxate se confruntă acum cu o creștere a numărului de infectări, iar unele guverne iau în calcul reinstituirea carantinei în zonele cele mai afectate.

Altele, merg însă mai departe cu măsurile de relaxare și caută să-și relanseze industria turistică.

În Franța, de pildă, de astăzi se redeschide pentru public Turnul Eiffel din Paris, unul dintre cele mai vizitate monumente din lume.

Deocamdată este permis doar accesul pe scări, iar peste o săptămână vor fi pornite treptat și lifturile.

Vizitatorii pot cumpăra bilete doar pe internet, casele rămânând închise. Masca de protecție este obligatorie încă de la intrare, ca și dezinfectarea mâinilor, iar fluxul de turiști, care va fi limitat pe tot parcursul vizitei, va urma un traseu marcat cu intrarea prin aripa de est și ieșirea prin cea de vest, pentru a evita contactul între grupuri. Conducerea obiectivului a asigurat că se face în mod regulat dezinfecția tuturor spațiilor destinate vizitatorilor. Pentru astăzi şi-au făcut rezervare aproximativ 5.000 de vizitatori, după ce au fost lansate oferte speciale pentru familii. Înainte, Turnul Eiffel primea 23.000 de turiști zilnic. Desigur, este un monument vizitat în primul rând de turiștii străini, care încă se lasă așteptați. Parizienii care vor veni astăzi o vor face probabil pentru că nu s-au mai încumetat de mult să aștepte la coadă o oră, două, vara, și mai multe poate pentru a putea urca până în vârf. În aceste trei luni cât a fost închis s-a avansat cu lucrările de vopsire, demarate în 2018 și care trebuie finalizate în cursul acestui an. Pentru a-l proteja de acțiunea ruginei, Turnul Eiffel, construit din fier forjat, este vopsit o dată la șapte ani, iar lucrarea durează în jur de trei ani, cea prezentă fiind de a 20-a sa vopsire din istorie.


Etichete (ii)frantaredeschidereEiffel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live