Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman

20 Aprilie 2019
Vizualizari: 324
Comentează add

În Franţa, 60 de mii de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi pentru a 23-a sâmbătă de proteste din capitala ţării, Paris.

Paris: Mobilizare a poliției pentru a 23-a sâmbătă de proteste

daniela-coman

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Emisiunea: "Radiojurnal"

În Franţa, 60 de mii de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi, astăzi, de teama unor noi violenţe, cu ocazia protestelor "Vestelor galbene", care au chemat la o mare adunare naţională la Paris, după cum relatează corespondentul RRA, Daniela Coman.

Reporter: Două manifestații sunt autorizate astăzi la Paris, iar participanții ar urma să plece peste o jumătate de oră în marș pe străzile capitalei. Ministrul de Interne a anunțat încă de ieri că are informații potrivit cărora cel puțin două mii de persoane violente vor încerca să repete confruntările de stradă din 16 martie, când Bulevardul Champs-Élysées a fost devastat. Poliția a interzis orice fel de manifestație pe bulevard, precum și în apropierea clădirilor Președinției, Guvernului, Adunării Naționale și a Catedralei Notre-Dame.

Legea împotriva celor care provoacă violenței și distrugerea manifestații, adoptată recent, este în vigoare și, în virtutea ei, forțele de ordine au început să facă controale încă de la ora 5:00 dimineața în gări și la intrarea în oraș, pentru că majoritatea protestatarilor au venit din provincie. Sunt controlați și cei care se află în apropierea zonelor interzise sau a celor stabilite pentru manifestație, cu scopul de a descoperi obiecte interzise la adunările publice și care pot fi folosite ca arme. Au voie să reţină persoanele cu fețele acoperite și să facă arestări mult mai ușor decât până acum.

Sâmbătă cu numărul 23, care marchează și cele cinci luni de la începutul mișcării, își propune să dea un nou ulitmatum președintelui Emmanuel Macron, de la care protestatarii spun că nu mai așteaptă nimic altceva decât demisia. Ei sunt foarte înverșunați față de atitudinea marilor firme care au anunțat donații de sute de milioane de euro pentru reconstrucția Catedralei Notre-Dame, în timp ce, spun ei, nu fac nimic pentru a-i ajuta pe săraci.


Etichete protestefranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live