Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

17 Iunie 2020
Vizualizari: 222
Comentează add

Gupă ce s-au infiltrat printre manifestanţi, indivizii au atacat forţele de ordine şi au incendiat coşuri de gunoi şi mobilier stradal.

Paris: Manifestaţie a cadrelor medicale, deturnată de indivizi violenți

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

La Paris, o manifestaţie a cadrelor medicale a fost deturnată de indivizi violenţi, care după ce s-au infiltrat printre manifestanţi au atacat forţele de ordine şi au incendiat coşuri de gunoi şi mobilier stradal.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Medicilor de la Urgenţe, agresorii s-au deghizat în cadre medicale, pentru a se putea infiltra fără să fie observaţi, iar la un moment dat s-au dezbrăcat de halatele albe şi au început să provoace dezordine în mai multe puncte ale coloanei.

În zona Esplanada Invalizilor, în plin centrul Parisului: ne-au furat manifestaţia, a declarat medicul. Cadrele din sistemul sanitar au ieşit în stradă în peste 200 de oraşe din Franţa cu o listă consistentă de revendicări: creșterea salariilor cu cel puțin 300 de euro, angajarea definitivă a personalului care lucrează pe contracte de colaborare de cel puțin trei ani, mai multe locuri în școlile sanitare pentru formarea de infirmiere, asistente și alte tipuri de personal de îngrijire, creșterea numărului de paturi, o mai bună aprovizionare și dotare tehnică a spitalelor, dezvoltarea serviciilor de urgență, o reformă profundă a modului în care funcționează în prezent spitalul public.

Criza sanitară a scos la iveală multe dintre lipsurile sistemului, pe care personalul medical le reclamă de peste doi ani. Ministrul sănătății a început, la sfârșitul lunii mai, o serie de consultări cu sindicatele și reprezentanții cadrelor medicale pentru a lucra împreună la un plan de salvare a spitalului public care să se deruleze în următorii zece ani.


Etichete (ii)manifestatieparisviolentacadremedicale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live