Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Octombrie 2019
Vizualizari: 287
Comentează add

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat marţi că va convoca în regim de urgenţă Comisia MCV.

Părerile liderilor politici referitoare la raportul MCV

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că după o analiză foarte serioasă a tuturor criticilor, recomandările din raportul în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare trebuie puse în practică, astfel încât, într-un timp cât mai scurt posibil, România să scape de sub MCV.

Deputatul Dan Barna, preşedinte al USR, este de părere că recomandările cuprinse în raport privind România prezentat de Comisia Europeană nu reprezintă o surpriză şi a adaugă că este o provocare mare pentru următorul guvern şi pentru parlament să repare justiţia.

La rândul său liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, a declarat că raportul este o radiografie care trebuie luată în considerare şi că sunt corecţii care trebuie făcute.

Din partea PSD, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, Nicuşor Halici, consideră că raportul MCV pentru România este foarte contradictoriu.

El a adăugat că, în ţară, sistemul judiciar a fost depolitizat, în timp ce procurorul şef european este numit prin negociere între Parlamentul European şi Comisia Europeană.

Raportul MCV pentru România este critic, declară ministrul justiţiei, Ana Birchall

Ministrul justiţiei, Ana Birchall, a declarat că Raportul MCV pentru România este critic şi va convoca de urgenţă comisia de specialitate la nivel naţional pentru un plan de acţiune comun. Ea a notat însă şi referiri pozitive cu privire la activitatea Guvernului şi a Ministerului Justiţiei.

Ana Birchall: Raportul este critic în ceea ce privește cele opt recomandări formulate cu ocazia raportului MCV din noiembrie 2018. Tonalitatea raportului distinge clar două perioade: noiembrie 2018 - aprilie 2019, prima perioadă, şi respectiv aprilie 2019 - prezent, a doua perioadă. În ceea ce privește activitatea Guvernului României prin Ministerul Justiției, în cea de-a doua perioadă analizată în raport, sunt cel puțin șapte referiri pozitive explicite la ministrul justiției sau la Ministerul Justiției.


Etichete mcvjustitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live