Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Iulie 2018
Vizualizari: 831
Comentează add

Parchetul General precizează că o serie de modificări ale legislaţiei penale au fost adoptate fără să se ia în considerare observaţiile şi propunerile formulate de CSM.

Parchetul General sesizează articole neconstituţionale în Codul Penal

radiojurnal

 

Parchetul General sesizează mai multe aspecte de neconstituţionalitate referitoare la modificările aduse în Parlament Codului Penal. Din analiza făcută la nivelul instituţiei a rezultat că 21 de articole conţin fie prevederi lipsite de claritate, coerenţă şi predictibilitate, fie încălcări ale unor dispoziţii din Legea fundamentală.

Printre articolele menţionate - cele referitoare la "Vinovăţie", "Confiscare extinsă", "Omorul Calificat", "Mărturia mincinoasă", "Abuzul în serviciu" sau "Constituirea unui grup infracţional organizat".

Într-un comunicat, Parchetul General precizează că o serie de modificări ale legislaţiei penale au fost adoptate fără să se ia în considerare observaţiile şi propunerile formulate de Consiliul Superior al Magistraturii şi de asociaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor.

De asemenea fără a exista o consultare şi o colaborare reală cu instituţiile judiciare învestite cu aplicarea legislaţiei penale. Analiza prezentată vineri, 13 iulie, a fost înaintată Instituţiilor cu drept de sesizare a Curţii Constituţionale, se mai arată în comunicat.


Etichete Parchet GeneralCod PenallegislaţieanalizăConstituţie

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live