Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Aprilie 2021
Vizualizari: 517
Comentează add

Un răspuns puternic pentru stânga ungară: colaborăm cu procurorul-șef european, Laura Codruţa Kövesi, scrie cotidianul Magyar Nemzet.

Parchetul General din Ungaria va colabora cu Parchetul European

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Parchetul General din Ungaria și Parchetul European au încheiat un acord de lucru, a informat ziarul ungar ”Magyar Nemzet” Departamentul pentru Presă și Comunicare al Parchetului General de la Budapesta.
 
Ungaria este prima țară membră a UE care nu participă în cooperare consolidată și care încheie un acord de lucru cu EPPO. Procurorul general al Ungariei, Péter Polt, s-a consultat cu procurorul-șef european, Laura Codruța Kövesi, pe 16 noiembrie 2020, în cadrul unei videoconferințe despre cooperarea dintre Parchetul General din Ungaria și Parchetul European.
 
Cu această ocazie cei doi procurori-șefi au stabilit că detaliile cooperării vor fi incluse într-un acord de lucru. Acordul de lucru a fost semnat din partea Parchetului European de procurorul-șef european Laura Codruța Kövesi, iar din partea Parchetului General din Ungaria de procurorul general Péter Polt.
 
Acordul prevede atât modalitatea de cooperare în cazurile penale, cât și coordonarea demersurilor strategice între instituții. Parchetul ungar va sprijini activitatea Parchetului European cu instrumentele existente în cooperarea juridică din cadrul UE în materie penală, iar Parchetul European va colabora cu parchetele ungare folosind aceleași instrumente juridice.
 
Părțile vor contribui reciproc la creşterea eficienţei procedurilor pe baza principiului cooperării loiale. De asemenea, părțile au convenit că vor organiza periodic întâlniri la nivel înalt între procurorul-șef european și procurorul general al Ungariei. Părțile au stabilit, totodată, că se vor invita reciproc la conferințe, seminarii și evenimente similare organizate de una dintre părți.
 

Etichete Laura Codruţa KövesiparchetUngariacorupțieEPPOPéter Polt,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live