Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Mai 2021
Vizualizari: 456
Comentează add

"Act mafiot, dar nu terorist", au stabilit după primele cercetări polițiștii criminaliști de la București și ofițeri ai Serviciului Român de Informații.

Parchetul General a preluat cazul exploziei din Arad

radiojurnal

FOTO: ISU Arad.

Ancheta privind moartea omului de afaceri din Arad, după ce mașina pe care o conducea a explodat sâmbătă dimineața, a fost preluată de Parchetul General, Secția de urmărire penală și criminalistică.

Ministerul Public a comunicat sâmbătă seara că procurorii de la București au preluată dosarul, ca urmare a complexității anchetei și gravității faptelor, a impactului social major și pentru a se asigura soluționarea cât mai rapidă a anchetei. Nicoleta Turcu pune cap la cap ceea ce se cunoaște până acum.


Reporter: Dosarul penal vizează infracțiunea de omor, prin urmare ipoteza că o bombă a fost plasată în mașină și omul de afaceri a fost ucis în stil mafiot prinde din ce în ce mai mult contur.

Act mafiot, dar nu terorist, au stabilit după primele cercetări polițiștii criminaliști de la București și ofițeri ai Serviciului Român de Informații.

Cercetări care s-au desfășurat minuțios pe tot parcursul zilei de ieri. Zona a fost periată centimetru cu centimetru, s-a ridicat un cort unde fiecare bucată din autoturismul care a explodat a fost inventariată.

Rămășițele corpului carbonizată al șoferului au fost ridicate de medicii legiști după aproape șapte ore și jumătate de la eveniment.

Explozia s-a produs sâmbătă dimineața, la ora 7:00, în parcarea unui supermarket. Suflul a spart ferestrele blocului din apropiere și parbrizele unor mașini parcate alături.


-: Eu dormeam. Am auzit o explozie puternică, după care am ieșit la geam și am văzut că mașina deja avea avarii. Am văzut că începea să ardă cu flăcări mici. În câteva secunde toată ardea.
-: Şoferul era în mașină?
-: Da
-: N-am realizat. De-o dată am auzit bubuitura. Am venit şi începuse să ardă.
-: Au fost avariate şi alte maşini?
-: Da, inclusiv a mea.
- : A ieşit din parcare. Noroc că nu a fost între mașini sau să fi fost lume, sau copiii la școală.

 

Reporter: Bărbatul care a murit  este un cunoscut om de afaceri arădean, patronul unei ferme piscicole specializate în creșterea somnului african în apă termală. El obișnuia să-și bea cafeaua de dimineață la barul din apropiere.

Anchetatorii spun că un prim cerc de suspecți a fost constituit, iar surse apropiate cercetărilor spun că cea mai probabilă ipoteză este  crima.


Etichete parchetul generalexploziearadancheta(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live