Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

30 Martie 2011
Vizualizari: 14491
Comentează add

Şoferii pot să trimită un SMS cu numărul de înmatriculare al maşinii pentru a plăti parcarea, ei fiind avertizaţi, tot printr-un SMS, când perioada pentru care au plătit expiră.

Parcare achitată prin SMS la Târgu Mureş

raul-matis-targu-mures

La Târgu Mureş parcarea poati fi achitată prin SMS.

Potrivit directorului executiv al societăţii de administrare a parcărilor din Târgul Mureş, cetăţeanul care îşi parchează maşina nu mai este nevoit să caute sediul societăţii sau punctele de vânzare a tichetelor de parcare pentru a-şi achita parcarea, ci printr-un SMS la 7484, transmite numărul de înmatriculare al maşinii şi îşi achită parcarea pentru o oră.

La câteva secunde după transmiterea SMS-ului va primi un mesaj de confirmare, prin care i se aduce la cunoştinţă că a fost taxat şi că are parcare valabilă pâna la ora şi data stabilită de soft.

Cu 5 minute înainte să expire timpul de parcare, proprietarul maşinii va primi un nou SMS, prin care va fi atenţionat că expiră timpul de parcare şi că poate opta să şi-l prelungească sau că trebuie să meargă la maşină.

Plata parcării va fi taxată pe factura de telefonie mobilă cu suma de 0,5 euro, plus TVA, iar dacă proprietarul maşinii are cartela preplătită, i se va scădea suma respectivă din contul pe care îl are pe cartelă.

Deocamdată plata parcărilor prin serviciile de telefonie mobilă se poate face în reţelele Orange şi Vodafone.

La ora actuală, societatea administrează între 2.400 şi 2.800 de locuri de parcare, în funcţie de şantiere şi alte blocaje de trafic.

În prezent, un tichet de parcare este de 2 lei plus TVA pentru o oră şi 3,5 lei plus TVA pentru o zi.

Abonamentele sunt de 42 de lei pentru o lună, 110 lei pentru trei luni, 198 de lei pentru 6 luni şi 331de lei pentru un an.


Etichete Ştiri CentruSMSparcareTârgu MureşpremierăOrangeVodafone

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live