Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA continuare Sâmbătă, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Matei, Argeș

13 Ianuarie 2018
Vizualizari: 375
Comentează add

Slujba de pomenire va fi oficiată de Înalt Prea Sfinţia Sa arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muşcelului şi va avea loc în vechea catedrală episcopală şi necropolă regală.

Parastas de patruzeci de zile de la moartea regelui Mihai I al României

cristian-matei-arges

    

Familia regală va participa, de la ora 12:00, la parastasul de patruzeci de zile de la moartea regelui Mihai I al României, care va avea loc în vechea Catedrală Episcopală şi Regală de la Mănăstirea Curtea de Argeş.
 
Slujba de pomenire va fi oficiată de Înalt Prea Sfinţia Sa arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muşcelului şi va avea loc în vechea catedrală episcopală şi necropolă regală, cunoscută de toată lumea drept Mănăstirea Curtea de Argeş.
 
De asemenea, o rugăciune va fi rostită şi la mormântul regelui Mihai I, situat în pridvorul noii catedrale arhiepiscopale şi regale.
 
Arhiepiscopul Calenic va fi însoţit de un sobor de preoţi de la Mănăstirea Curtea de Argeş, avându-l în frunte pe stareţul mănăstirii, părintele Caliopie, dar şi de alţi preoţi din eparhie.
 
Totodată, un grup de maici de la mănăstirile ilfovene Pasărea şi Ţigăneşti vor fi la Curtea de Argeş pentru slujbă.
 
Potrivit comunicatului Casei Regale, toţi cei care doresc să ia parte la parastasul de 40 de zile al Regelui Mihai I sunt bineveniţi.
 
Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani, şi a fost înormântat pe 16 decembrie la noua catedrală arhiepiscopală şi regală din Curtea de Argeş.
 

Etichete regele MihaiparastasCurtea de Arges

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live