Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 20 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Decembrie 2021
Vizualizari: 497
Comentează add

Numeroase evenimente marchează azi, în toată ţara, dar şi în străinătate, Ziua Naţională a României.

Paradă militară de 1 Decembrie, la Alba Iulia

radiojurnal

     Foto: Arhiva/ Carmen Vulcan

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 noiembrie, ora 21:00) - Realizator: Numeroase evenimente marchează azi, în toată ţara, dar şi în străinătate, Ziua Naţională a României. La Alba Iulia, începe la această oră, tradiţionala paradă militară, urmată de alte manifestări culturale. Detalii avem în direct de la corespondenta noastră, Andreea Bogdan. Bună ziua, Andreea, la mulţi ani!

Reporter: Bună ziua! La mulţi ani tuturor românilor de aici, de la Alba Iulia! Într-adevăr, în aceste momente ne pregătim pentru parada militară de aici, de la Alba Iulia.
 
Cu puţin timp în urmă, a fost primit aici, la Monumentul Marii Unirii, ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu. De asemenea, trebuie să vă spun că sunt prezenţi aici, la evenimente, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Sorin Roman, şi, de asemenea, Lucian Bode, ministrul afacerilor interne.
 
Este prezentă foarte multă lume la manifestările de la Alba Iulia. Se oficiază în acest moment un serviciu religios, după care va începe o paradă militară, cu peste 400 de militari, cu tehnică militară aeriană şi terestră. Vorbim despre vehicule de luptă ale Forţelor pentru Operaţii Speciale, complexe, de artilerie antiaeriană şi terestră, autospeciale de intervenţie ale structurilor din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţionale, şi vor fi, de asemenea, şi elicoptere IAR 330 SOCAT şi avioane MiG-21 Lancer.
 
Va fi o paradă grandioasă aici, la Alba Iulia, iar evenimentele nu se vor încheia cu această paradă pentru că vor continua în Cetatea Marii Uniri, atât cu spectacole de folclor, care sunt în această zi de 1 Decembrie difuzate pe ecranele amplasate în Cetate, dar la ora 20:00 este programat şi un spectacol de drone.
 

Etichete alba iuliaparada militara1 decembrie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live